territori

Un caniche gegant de l'Hospitalet de l'Infant, campió de Catalunya de bellesa

El Morgan és un caniche gegant que viu a l'Hospitalet de l'Infant. Durant diversos anys, juntament amb la seva propietària, han participat en diferents exposicions de bellesa, organitzades per la Real Societat Canina d'Espanya, Catalana i la Federació Canina Internacional. L'objectiu era optar a guanyar els diferents campionats. Un fet que es va produir el passat diumenge, 20 de març, quan el Morgan va resultar campió de Catalunya a Girona. A més, els va mancar un punt per ser primers de l'Estat espanyol i campions internacionals.

Tal com explica la seva propietària, Eva Espejo, i gerent de l'establiment 'Només mascotes', a les exposicions has de demostrar al jutge, en un parell de minuts, que "el teu gos és el millor de tots". En aquest sentit, es valora el moviment, la morfologia i el caràcter de l'animal. "Tot això implica un gran treball i sacrifici", explica, i afegeix que el caniche és una raça que necessita "un manteniment exhaustiu del seu manto i talls específics", ja que no tots són admesos per competir.

El tall que porta el Morgan per competir es diu 'continental', i porta unes zones rasurades a màquina i la resta fet amb tisora. "Si no li talles el pèl, el caniche és com una ovella, li creix contínuament", comenta. Espejo diu que aquest tall, encara que pugui semblar una "bajanada", és "tot el contrari", i que prové de quan els francesos utilitzaven aquesta raça per caçar ànecs.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.