Societat

Un regidor de Lloret, contra la CSMS per una herència

El portaveu d'En Lloret Sí Se Puede denuncia el president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva per haver demanat que l'Ajuntament mirés que un pacient deixés els béns a la corporació

El regidor del grup En Lloret Sí Se Puede de Lloret de Mar, Paulino Gracia, ha denunciat al jutjat de Blanes el president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), Albert Fernández Terricabras, per vulneració de la intimitat i de les dades de caràcter personal per part de la institució pública de la qual Fernández és el màxim responsable. Gracia fa extensiva la denúncia, que va presentar el 15 de març, “a totes aquelles persones responsables de les dades personals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva”.

Els fets es remunten a una reunió informativa que van mantenir representants polítics de l'Ajuntament de Lloret de Mar i Fernández, i en la qual, segons ja es va posar de manifest en un ple, el president de la corporació va explicar als regidors que al Sociosanitari de Lloret (un equipament hospitalari per a la gent gran que depèn de la corporació), “s'estava morint una persona amb béns importants i sense família”. Segons exposa Gracia en la denúncia, Fernández va demanar “que l'Ajuntament hi anés i fes de mitjancer entre el Sociosanitari i el moribund per heretar i que el consorci públic es quedés els seus béns, i així eixugar els números vermells de la corporació”. El relat de Gracia continua explicant que aquesta petició es va fer “de manera pública en una reunió oficial i sense cap ombra de broma del denunciat”, i es va fer davant de l'alcalde, Jaume Dulsat, d'Enric Martínez (en aquells moments regidor del PP), Joan Gou (regidor de Turisme) i Jordi Hernández (regidor de Ciutadans).

En l'escrit, Gracia considera que s'estaria al davant, almenys, “de la incitació a un delicte de coaccions, un altre d'apropiació indeguda per al consorci i d'administració deslleial”. La incitació a coaccions es veuria reflectida, segons la denúncia, pel fet de voler pressionar una persona que està en el llindar de la mort perquè cedeixi el seu testament. A més, segons el seu parer, es va vulnerar la llei de protecció de dades, en exposar el cas d'un pacient, que va poder ser immediatament identificat, igual que el seu patrimoni. “No entenem com un administrador econòmic d'un hospital, que ha de ser el primer protector dels malalts que té al seu càrrec, pugui tenir accés, a més, a les dades econòmiques, a l'historial mèdic i a dades complementàries del patrimoni del malalt. Només el personal tècnic clínic té dret a accedir als historials mèdics clínics.”

Paulino Gracia denuncia “el trencament de la intimitat i la desprotecció de tots els malalts del consorci per part dels seus gestors i també de les seves voluntats pòstumes”. El jutjat de Blanes, per altra banda, s'ha inhibit en el cas per competència territorial i l'ha traslladat al d'Arenys de Mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia