Societat

Taradell mantindrà el mercat però valora fer-hi canvis

L'estudi que hi ha engegat contempla una possible nova ubicació i canviar-lo de dia. El document no s'ha tancat

Taradell ha engegat un estudi per intentar potenciar el comerç del municipi i, en especial, el mercat setmanal que es fa dimecres al matí. Des de fa uns mesos, una empresa especialitzada treballa amb els comerciants i amb els venedors ambulants de Taradell per intentar trobar millores: “Hem trobat una implicació important dels comerciants quan hem anat a demanar-los l'opinió, i això ens alegra”, va explicar el regidor de comerç Jordi Baucells (CiU), que en el ple va respondre la pregunta formulada per ERC de si hi havia en marxa algun estudi per potenciar el mercat setmanal: “S'ha començat a fer, però és un document obert i encara no hi ha conclusions. Ens les faran arribar properament i en parlarem amb tot el consistori per fer-hi retocs”, va comentar Baucells. Lluny de voler prescindir del mercat, les primeres conclusions que s'ha pogut extreure de l'estudi és que veuen futur al mercat: “Ens comenten que el mercat s'ha de conservar, però s'hi ha de fer alguna cosa nova. Un canvi de dia? Canviar la ubicació? És el que s'haurà de parlar”, va remarcar Baucells, que espera que els canvis també dinamitzin el comerç fix de Taradell.

Falla un objectiu

En el ple del mes d'abril, també es va donar per liquidat el pressupost del 2015 amb un resultat ajustat de 209.834,10 euros. Un altre dels punts importants del ple va ser el que va servir per donar compte del pla econòmic financer (PEF) que s'ha seguit durant el 2015. Dels tres objectius que cal assolir, Taradell compleix en la regla de la despesa i en la ràtio de deute públic (66,44%), però no en la capacitat de finançament, que és negativa, amb un import de -1.625.045,80 euros. “Hem fet molta inversió els dos últims anys i hi ha la indemnització per l'accident de la tirolina. Esperem complir en el 2016”, va comentar l'alcalde, Lluís Verdaguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.