Societat

La FAVB reclama a Colau més inversió en equipaments

És una de les propostes prioritàries del moviment veïnal per al pla d'actuació municipal, així com la lluita contra les desigualtats

Demana que el procés de valoració de les aportacions sigui “obert”

Tot just acaba de finalitzar el període perquè entitats i veïns de Barcelona facin propostes per a l'elaboració del pla d'actuació municipal (PAM) i dels plans d'actuació de districtes (PAD) –els fulls de ruta de l'Ajuntament per a aquest mandat– i ahir la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va voler posar sobre la taula les propostes que el moviment veïnal considera prioritàries , fruit del treball col·lectiu de veïns i entitats als barris. La FAVB reclama més inversió per cobrir la mancança d'equipaments, però també considera imprescindible un nou model de participació –“més eficient i obert”–, canviar el model de transport per reduir la contaminació i un pla de lluita contra les desigualtats.

“La nostra proposta és el resultat de molts anys de treball de les entitats veïnals i creiem que expressa una opinió qualificada que s'ha de tenir en compte”, va advertir la federació. Ho va fer per boca de la seva plana major, és a dir, de la presidenta, Ana Menéndez, i dels vicepresidents, Joan Maria Soler i Albert Recio. El govern ha de valorar ara les propostes amb més suports i estudiar si són viables per incorporar-les al PAM, que s'haurà de negociar amb la resta de partits. “Farem un seguiment acurat del procés, volem que sigui participatiu i obert i que s'argumentin molt bé les conclusions a què s'arribi”, va dir Soler. La FAVB valora l'esforç que ha fet el consistori quant a la participació, però critica que la “bretxa digital” ha fet que moltes persones no hi hagin pogut participar. “En la proposta de document feta pel govern, a més, no es visualitza quines són les propostes de les entitats”, hi va afegir Menéndez.

La FAVB afirma que no pretén fer “un contraplà”, tot i que planteja propostes sobre dotze àmbits, en alguns casos de forma genèrica. “Moltes són deutes pendents d'anteriors mandats”, assenyala. L'entitat reclama que es doni “una embranzida” a projectes com ara el de Glòries, el dels Tres Turons i la reordenació de les presons –que ha de permetre alliberar el solar de la Model–, i constata mancances pel que fa a llars d'infants, instituts, residències i equipaments cívics, culturals, juvenils i esportius. Aposta per regular el turisme, per una política d'habitatge que posi fi a “la xacra” dels desnonaments, per la connexió del tramvia per la Diagonal i l'arribada del metro a la Zona Franca, i per un estudi “rigorós” sobre la prostitució. I hi suma propostes sobre educació, sanitat i cultura.

9.000 propostes de la ciutadania

Durant els darrers dos mesos i mig, les persones de més de 16 anys empadronades a Barcelona han fet unes 9.000 propostes al web Decidim.barcelona , on hi ha al voltant de 10.300 aportacions. S'hi han registrat 22.600 usuaris –podien participar-hi 1,3 milions de persones– i les propostes han rebut uns 156.000 suports. També s'han fet 428 sessions presencials. El PP ha criticat “la baixa participació ciutadana” i el fet que es desconeix el mínim de suports que necessita una proposta per ser valorada pel govern. La més votada ha estat la cobertura de la ronda de Dalt (amb 1.720 suports). La FAVB la veu bé, però creu que paral·lelament cal insistir a reduir el trànsit rodat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona
medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO