Societat

Mor l'advocat Sebastià Estradé, opositor d'Iberpotash a Sallent

L'advocat sallentí i doctor en dret Sebastià Estradé va morir ahir als 93 anys, a causa d'una malaltia que no va poder superar. Estradé es va donar a conèixer pels múltiples processos judicials que va protagonitzar en contra de l'empresa minera Iberpotash i la seva lluita per eliminar el runam salí del Cogulló de Sallent. L'any 2013 Estradé va denunciar l'Estat espanyol a la Unió Europea perquè considerava que la Generalitat no exigia a Iberpotash que complís amb els seus compromisos mediambientals. Arran d'aquesta denúncia, la Comissió Europea va obrir un procediment d'infracció a l'Estat per contaminació a les mines de sal de Sallent. El juliol del 2014, el Tribunal Suprem (TS) va emetre una sentència sense possibilitat de ser recorreguda que donava la raó a Estradé.

Els triomfs judicials a favor d'Estradé daten del 2011, però es van anar recorrent i allargant els processos d'execució de les sentències. Estradé afirmava, arran de la sentència, que no anaven “contra ningú”. “Només volem que es respecti el medi ambient i que es faci realitat la recepta europea de qui contamina, paga.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona
SOCIETAT

La Sagrada Família incorpora la IA en la gestió de les seves visites

Barcelona