Societat

Mor l'advocat Sebastià Estradé, opositor d'Iberpotash a Sallent

L'advocat sallentí i doctor en dret Sebastià Estradé va morir ahir als 93 anys, a causa d'una malaltia que no va poder superar. Estradé es va donar a conèixer pels múltiples processos judicials que va protagonitzar en contra de l'empresa minera Iberpotash i la seva lluita per eliminar el runam salí del Cogulló de Sallent. L'any 2013 Estradé va denunciar l'Estat espanyol a la Unió Europea perquè considerava que la Generalitat no exigia a Iberpotash que complís amb els seus compromisos mediambientals. Arran d'aquesta denúncia, la Comissió Europea va obrir un procediment d'infracció a l'Estat per contaminació a les mines de sal de Sallent. El juliol del 2014, el Tribunal Suprem (TS) va emetre una sentència sense possibilitat de ser recorreguda que donava la raó a Estradé.

Els triomfs judicials a favor d'Estradé daten del 2011, però es van anar recorrent i allargant els processos d'execució de les sentències. Estradé afirmava, arran de la sentència, que no anaven “contra ningú”. “Només volem que es respecti el medi ambient i que es faci realitat la recepta europea de qui contamina, paga.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia