Breda reivindica amb la Fira del Monestir el seu passat benedictí
Substitueix la Fira d'Entitats, de què es prepara un nou format de cara a l'estiu, i posa en relleu el patrimoni monacal
Música, conferències, correfoc i una fira d'artesania i alimentació van ser, ahir, alguns dels ingredients de la primera Fira del Monestir de Breda, que se celebra per primer cop en aquest municipi del Montseny. La fira va començar amb una cercavila i els parlaments a càrrec de l'alcalde, Dídac Manresa, que va destacar la voluntat del municipi de reivindicar el seu patrimoni històric i que cada cop més els visitants identifiquin Breda amb l'antic monestir benedictí, a banda d'altres elements que li són característics, com ara el Montseny i la terrissa.
A la inauguració també van assistir el regidor de Cultura, Andreu Pujol, i representants dels municipis de Massanes, Riells i Arbúcies. En acabar, el crític gastronòmic Jaume Fàbrega va oferir una conferència sobre La cuina dels frares, un llegat històric i gastronòmic. A la tarda, després d'un espectacle infantil, el Taller d'Història i Entorn de Breda va oferir una visita guiada al monestir i, posteriorment, es van celebrar dues conferències més, una a càrrec de Robert Porta sobre El monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes: història dels 850 anys de l'abadia del comtat d'Urgell i una segona sobre l'Elaboració de tisanes amb herbes remeieres, a càrrec del frare caputxí Valentí Serra. La nota més festiva la van posar, en la cloenda, el correfoc a càrrec de la colla de diables de Breda U9-7Kou i un concert. Els actes continuen avui amb activitats infantils, culturals i més música.