Societat

Vilassar de Dalt busca pisos per a emergències socials

L'Ajuntament negociarà la cessió d'unes cases amb Bankia, propietària del solar on es troben els immobles

Vilassar de Dalt vol reobrir els habitatges del Ravalet per utilitzar-los com a cases de pas per a famílies amb dificultats econòmiques. Per això, haurà d'iniciar negociacions amb Bankia, que és la titular del solar on hi ha aquests immobles, que actualment estan buits. L'entitat financera va rebre aquest solar com una part de les propietats incloses en la dació en pagament que l'Ajuntament va fer a canvi de poder reduir en uns 10 milions d'euros el deute municipal.

Segons l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (ARA), aquesta operació s'hauria de fer mitjançant un conveni –renovable any a any– pel qual Bankia cediria a l'Ajuntament la gestió d'aquests habitatges fins que no es desenvolupi l'operació prevista en aquesta zona, que estableix que les actuals cases hauran d'anar a terra per aixecar-hi dotze habitatges de protecció oficial. Godàs també va explicar que està previst que el gruix de les negociacions amb Bankia per aquest assumpte es produeixin en una reunió que es faria el 4 de maig. “Estem notant bona voluntat de Bankia perquè aquesta operació sigui una realitat”, va afirmar l'alcalde després d'haver mantingut les primeres converses amb l'entitat.

“Ara aquests habitatges estan inutilitzats i els voldríem cedir a les famílies més vulnerables perquè tinguin l'oportunitat d'estabilitzar-se econòmicament”, va comentar Godàs. L'alcalde també va avançar que, un cop comenci l'operació urbanística prevista en aquesta zona, es buscarà una nova ubicació per a les famílies que en aquell moment es trobin allotjades a les cases del Ravalet.

En total són sis els habitatges en qüestió, que servirien per instal·lar-hi el mateix nombre de famílies. En cas que l'operació fructifiqui, els serveis socials de l'Ajuntament determinaran quines famílies s'hi poden acollir, sempre que estiguin empadronades al municipi.

LA XIFRA

6
habitatges
són els que Vilassar vol que Bankia li cedeixi per usar-los com a cases de pas per a famílies amb dificultats.

La dació en pagament

El solar on hi ha aquestes cases és només una part del que es va incloure en la dació en pagament que l'Ajuntament va fer amb Bankia per eixugar 10 milions d'euros del deute total, que assolia els 25 milions. En aquest sentit, el consistori va traspassar a l'entitat financera habitatges (13), locals comercials (4), trasters (25) i places d'aparcament (110) del sector de Can Manyer que no es van vendre. La situació d'aquest deute municipal provenia, en bona part, de l'operació immobiliària que el 2008 va fer l'empresa municipal Viserma a la zona de Can Manyer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament reobre l’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa

girona
societat

165 municipis comptaran amb oficines bancàries mòbils al setembre

girona
educació

Prop de 400 obres de millora i retirada d’amiant en escoles a l’estiu

barcelona
INFRAESTRUCTURES

El pantà de Guiamets connectarà amb el riu Ebre el maig del 2025

Guiamets
societat

Es rebaixa el nombre d’aturats al municipi en un centenar de persones

salt
URBANISME

La millora del parc de la Ciutadella costarà nou milions

Barcelona
urbanisme

Construiran 271 habitatges protegits més al Parc de l’Alba

Cerdanyola

Acrediten el Trueta per al tractament quirúrgic del càncer d’ovari avançat

GIRONA
societat

L’exdona de Mainat afirma que “no el volia mort” i que va intentar salvar-lo

Barcelona