Societat

Tramitats 26 expedients per talls de llum, aigua i gas

El govern obre 26 informes sancionadors a companyies per haver tallat subministraments bàsics a llars sense recursos

L'Agència Catalana del Consum ha rebut 118 denúncies de famílies afectades

Tallar el subministrament d'aigua, llum o gas a una llar sense recursos econòmics comença a no sortir gratuït a les companyies. El govern ha tramitat 26 expedients que poden acabar en sanció en aplicació de la llei aprovada precisament per lluitar contra l'anomenada pobresa energètica . Una llei que preveu que l'impagament dels rebuts no signifiqui automàticament el tall de subministrament en el cas de les famílies que puguin demostrar la seva situació de vulnerabilitat.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, va explicar ahir al matí en la sessió de control del Parlament les dades dels expedients oberts i va detallar que són el resultat de 118 denúncies per talls de subministraments bàsics. Borràs va defensar que, tot i no haver-se utilitzat l'any passat els cinc milions d'euros previstos per pal·liar la pobresa energètica , l'executiu sí que actua “de forma decidida”, i ho va exemplificar assegurant que s'ha donat resposta a totes les sol·licituds d'ajut que han rebut. Va parlar de “més de 33.000” peticions d'ajuda.

Pel que fa a les denúncies per talls de subministrament, les 118 tramitades han comportat l'obertura de 26 procediments sancionadors i n'hi ha una setantena més que estan en procés a l'Agència Catalana del Consum.

Borràs va explicar que el reglament de la llei 24/2015, de mesures contra la pobresa energètica i a favor de l'habitatge, estarà preparat “en qüestió de dies”. “La Generalitat s'ha compromès que, sigui quina sigui l'actitud del govern espanyol davant la llei, desenvoluparà els seus propis mecanismes per donar respostes”, va recordar Borràs.

Tant l'executiu català com el teixit social liderat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i l'Aliança contra la Pobresa Energètica s'han mobilitzat per evitar que el govern de Rajoy recorri contra aquesta llei al Tribunal Constitucional (TC), com ja ha fet amb els decrets anteriors sobre pobresa energètica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia