Societat

Proposen que el ciutadà triï l'entitat del seu 0,7%

La Taula del Tercer Sector, a favor que el contribuent decideixi on van els impostos

La possibilitat que cada contribuent pugui triar directament a quina entitat social anirà destinada la part dels seus impostos corresponent al 0,7% del seu IRPF en la declaració de renda, és la nova proposta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. El seu president, Oriol Illa, ho va exposar ahir en un acte organitzat per Nueva Economía Fórum a Barcelona, en què va lamentar el tripijoc legal entre l'Estat i les comunitats autònomes sobre la gestió dels fons procedents d'aquest 0,7%, que són molt importants per a la supervivència de moltes entitats.

“No hi ha res més transparent i just que sigui el mateix contribuent el que elegeixi i decideixi on vol que vagin a parar els seus impostos”, va plantejar Illa, que considera que no es pot aquest any, però sí en la declaració de renda de l'any vinent. Seria un sistema, va insistir, que reivindicaria la feina de les més de 6.000 entitats catalanes i es demostraria l'arrelament al territori.

Les dades són contundents: els contribuents catalans aporten el 25% de la recaptació de l'IRPF per a fins socials a tot l'Estat, però només retorna el 14% en forma de subvenció. Això vol dir que el 2014, dels 54,4 milions dels contribuents catalans en van retornar 30,8. Fa unes setmanes, una sentència del Tribunal Suprem va donar a l'Estat totes les competències per gestionar aquests fons solidaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia