Societat

Els veïns d'Arenys de Munt recullen fons per arreglar el santuari de Lourdes

Organitzen una festa i un dinar popular per diumenge en què tot el que es recapti serà per a les obres

Volen fer nou el terra perquè la gent gran s'hi entrebanca

La cova de la Mare de Déu de Lourdes d'Arenys de Munt és una rèplica de la que hi ha a l'Estat francès. Es va construir l'any 1926 als entorns del capdamunt de la riera de Sobirans arran de la cessió que va fer la propietària de la finca a la parròquia. En un entorn boscós, on avui hi ha les taules i barbacoes, s'amaga la cova de pedra on es venera la imatge de la Mare de Déu. Sobretot els caps de setmana s'omple l'indret de gent i els fidels tenen dues dates assenyalades per pujar-hi. La cita és el 8 de setembre, per la diada de les marededéus trobades, quan hi puja molta gent gran, i el 15 d'agost, que es fan recitals de poesia. “La gent se l'estima, el santuari de Lourdes, ens el sentim molt nostre”, assegura una de les confrares, Nuri Vilaró, que vetlla pel seu manteniment.

Des de fa anys que es treballa per millorar l'estat d'abandonament en què es trobava. Amb els donatius i les aportacions populars, fa un any que es van arreglar la vintena de bancs que hi ha davant la casa. També es van arreglar les goteres que hi havia a la sagristia. Ara l'objectiu que s'han fixat és millorar el terra, que s'ha aixecat amb les arrels dels arbres, ja que amb la humitat és fàcil patinar-hi.

Per això s'ha organitzat per diumenge la Festa de la Família, a la plaça de l'església, amb activitats i un dinar popular. La recaptació es destinarà a les obres de millora, tal com es va fer la primera vegada amb un acte que va permetre engegar la restauració del santuari. La jornada, organitzada pels Voluntaris x Arenys de Munt i l'Associació de la Part Alta d'Arenys de Munt, es fa amb la col·laboració de la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament.

LA XIFRA

1.000
euros és la quantitat que es preveu recollir diumenge per tirar endavant les obres del terra.

LA FRASE

A l'hivern hi ha molta humitat i és fàcil caure amb un terra aixecat per les arrels dels arbres
Nuri Vilaró
confrares del santuari de la mare de deu de lourdes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia