Societat

Suspès altre cop el judici per l'incendi de l'Ametlla de Merola

L'absència d'un testimoni fa que el litigi s'ajorni per quarta vegada

El judici pel foc mortal de l'Ametlla de Merola s'ha tornat a suspendre. Aquesta vegada, la jutgessa ha acceptat la petició de la defensa, que ha demanat que s'inclogui el testimoni del representant legal de l'empresa que feia la prevenció de riscos laborals a la fàbrica. L'escrit de la defensa ja incloïa aquest testimoni, però no l'ha pogut citar perquè no l'ha localitzat i espera fer-ho per al judici, que s'ha ajornat fins al 13 i el 14 de juliol. Cap de les parts s'ha oposat a la petició de la defensa. Amb aquesta, ja són quatre les vegades que s'ha suspès el litigi. L'acusació ha explicat que això representa un cop molt dur per als familiars de la treballadora morta en el foc, però ha admès que és la millor manera d'evitar una possible nul·litat futura.

Els fets van tenir lloc el 2010, quan es va produir un greu incendi en una empresa de filatures de l'Ametlla de Merola (Puig-reig) que va causar la mort d'una treballadora de l'empresa. Una acumulació de borra en una de les màquines bobinadores de l'empresa va fer que s'embussés i continués fent la seva funció sense moure's. Això va provocar diversos arcs elèctrics i les espurnes van acabar incendiant fils de cotó altament inflamables. L'aire que provocava el ventilador de la màquina va fer estendre el foc amb rapidesa, fins al punt d'incendiar tota la nau i fer que el sostre acabés cedint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia