Societat

PATRÍCIA GAVÍN

PSICÒLOGA CALAFINA, PRIMERA D'ESPANYA A LES PROVES PIR

“La formació que fan al Clínic és molt bona”

“El millor que tenen és que hi ha un bon equilibri entre la clínica i el contacte directe amb els pacients a les consultes i la investigació que es fa”

“Vaig haver de mirar els resultats diverses vegades per assimilar-ho”

Patrícia Gavín és una jove psicòloga de Calaf (Anoia) de 23 anys que la setmana passada va escollir una plaça a l'hospital Clínic de Barcelona com a psicòloga interna resident. Tot això no tindria res d'extraordinari si no fos perquè Gavín sabia abans d'escollir la plaça que ja la tindria assegurada: va quedar en primer lloc a les proves del PIR entre 4.000 aspirants de tot l'Estat espanyol. Gavín va obtenir una puntuació de 644 punts sobre 675 en una prova a través de la qual s'escullen només 129 places de psicòlegs residents. El 27 de maig és la data prevista per començar unes pràctiques remunerades que la tindran ocupada durant els propers quatre anys a l'hospital Clínic, centre especialitzat en neuropsicologia.

Ha estat la primera d'Espanya a les proves PIR. Com va reaccionar quan va veure els resultats obtinguts?
Va ser com una reacció de xoc. Al principi em va costar de creure i vaig haver de mirar els resultats diverses vegades per assimilar-ho. Entre la família i els amics tothom està molt content i per Calaf molta gent em felicita quan em veu.
Ha estat molt dura la preparació per a l'examen?
Quan vaig acabar la carrera de psicologia em vaig apuntar a una acadèmia de Barcelona que t'ajuda a preparar l'examen. Es fa un curs d'uns sis mesos en què estudies a casa i un cop a la setmana vas allà a revisar i a aclarir dubtes. Sobretot t'ajuden a organitzar-te, perquè a banda dels continguts també és molt important saber com és l'examen.
Però el primer cop que es va presentar no va aconseguir plaça.
Vaig quedar més enllà del lloc 200. Sabia que, sent el primer any, hi havia moltes possibilitats de no entrar. Per això, no em vaig desanimar i tenia clar que m'hi volia tornar a presentar.
I quant a l'examen, com va ser?
Em va anar bastant bé i tenia bones sensacions. Mai se sap, perquè són moltes preguntes i tens dubtes, a més que hi ha molts candidats i la competència és dura. Però em sentia millor que l'any anterior i no estava gens nerviosa.
M'imagino que la preparació de l'examen va suposar fer molts sacrificis.
Sí, sobretot en la teva vida personal, en el dia a dia. Els teus amics surten, et conviden a llocs i tu has de dir que no pots. Això sí, mentre que el primer any gairebé ni sortia de casa, aquest últim ja no he estat tan estricta. És cert que estudiava moltes hores, unes vuit al dia, però també va bé airejar-se una mica i crec que així es rendeix molt més.
En ser la primera, no ha tingut problemes per escollir centre. Per què s'ha decantat per l'hospital Clínic?
Vaig estar mirant diversos hospitals abans d'escollir. Però ja tenia la idea d'anar a l'hospital Clínic, perquè la formació que fan allà és molt bona. Crec que el millor que tenen és que hi ha un bon equilibri entre la clínica i el contacte directe amb els pacients a les consultes i la investigació que es fa. Començo el 27 de maig i com a mínim ara tinc la tranquil·litat de saber que estaré ocupada en això durant els propers quatre anys. Espero poder aprendre molt amb aquesta experiència.
Es traslladarà a Barcelona per poder fer les pràctiques?
Sí, ja estic buscant pis perquè no em queda gaire per començar. Anar-hi cada dia des de Calaf no és factible. No serà un problema, perquè durant la carrera ja vaig estar estudiant a Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Identifiquen tres joves que van trencar un vidre d’una escola i van ferir un alumne

girona

El Govern vol posar en marxa l’Agència de la Natura abans de l’estiu vinent

CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Fi de les restriccions amb el minitransvasament de l’Ebre

L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ
infraestructures

Adif dona per resolta l’incident que ha provocat retards en l’alta velocitat a Sants

Barcelona

CCOO i Alferro convoquen quatre dies de vaga als FGC coincidint amb la Mercè

BARCELONA

Es desencalla la construcció del nou centre de residus a Campdorà

GIRONA
SOCIETAT

Convoquen una concentració contra la zona verda d’El Masnou

El Masnou
societat

Un documental sobre la protesta de la SAFA, tret de sortida del Blanes Talen Fest

blanes

Denuncien una agència de viatges per una presumpta estafa en la venda de bitllets d’avió

MOLLET DEL VALLÈS