Societat

Societat

Aniversari com els d'abans

L'Hotel-Escola de Sant Pol fa 50 anys amb una festa ambientada en els anys seixanta, quan va començar

El dinar d'avui, amb un menú típic de l'època, costa 1,5 euros i els clients també el poden pagar amb pessetes

La prestigiosa escola universitària d'hostaleria de Sant Pol de Mar, amb seu a l'hotel Gran Sol, celebra avui el primer dels actes per commemorar els 50 anys de funcionament. I ho fa combinant l'experiència d'aquests anys amb la nostàlgia de l'inici de l'activitat, l'any 1966. Per això ha tingut la pensada d'organitzar un dinar, per a 50 persones, amb un menú típic dels anys seixanta i, evidentment, al mateix preu que en aquella època: 1,5 euros o 250 pessetes, moneda amb la qual també es podrà pagar l'àpat com a gest per reproduir amb més fidelitat l'ambient.

Els convidats podran delectar el paladar amb una proposta 100% catalana: escalivada amb verat escabetxat fet amb llenya, canelons farcits i cansalada, fricandó de vedella amb moixernons i, per postres, pijama. La proposta, que serà preparada i servida pels mateixos alumnes del centre, també se servirà a la manera que es feia llavors, “a l'anglesa”, un sistema que es manté encara avui i que consisteix en el fet que el cambrer serveix els comensals a la mateixa taula en cadascun dels plats.

La jornada festiva es complementarà amb una exhibició de cotxes de l'època a càrrec del Clàssic Motor Club del Bages i una exposició de retalls de premsa i fotografies que recullen tant la trajectòria professional i vital del centre com les principals notícies de turisme i gastronomia de l'època, que serviran per contextualitzar l'inici de l'Hotel-Escola de Sant Pol. Per a tots aquells que no puguin gaudir del dinar, el centre ha previst que se serveixi un aperitiu també basat en els anys seixanta en què no podran faltar ni el tradicional vermut amb sifó ni les patates ni les olives; l'origen dels vermuts molt més extensos que es mengen actualment.

L'acte d'avui només és la punta de l'iceberg d'un any ple de celebracions que tindrà el punt àlgid en l'organització de la final de l'European Young Chef Award, com a part del programa Catalonia, European Region of Gastronomy, amb un jurat presidit pels prestigiosos cuiners Joan Roca i la santpolenca Carme Ruscalleda, “que buscaran els millors cuiners joves d'Europa”.

A més, a l'octubre l'Hotel-Escola de Sant Pol prepararà un menú especial a càrrec de Joan Roca, Albert Adrià i els seus exalumnes Ramon Freixa i Miquel Aldana.

El renom de l'Hotel-Escola de Sant Pol en el món de la formació gastronòmica, la restauració i l'hostaleria s'ha consolidat des de fa anys fora de les fronteres tant de Catalunya com de l'Estat espanyol i atrau cada curs alumnes provinents d'arreu del món. El seu model únic basat en l'aprenentatge basat en la pràctica (learning by doing), que promou la gestió exclusiva per part dels estudiants a partir del suport del professorat, afavoreix que els grups empresarials més importants del sector s'hi apropin a la recerca de nous talents. En 50 anys hi han passat 5.300 alumnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia