Societat

Una lleidatana crea una agenda emocional per a joves

Una professora de l'IES Josep Lladonosa crea la CoachingAgenda per combinar el treball acadèmic, organitzatiu i emocional

L'agenda s'ha venut a través d'Amazon i ara n'ha fet per a infants, universitaris i adults

No ha estat una de les novetats mediàtiques de Sant Jordi, però sí que comença a ser present ja a les motxilles escolars d'alguns centres.

Una professora lleidatana ha creat la primera agenda de coaching escolar i emocional per a joves i aquest curs ha aconseguit col·locar-la en el primer lloc del rànquing d'agendes en català d'Amazon. Mireia Seró, enginyera de formació i professora de matemàtiques, aquest curs a l'institut Josep Lladonosa de Lleida, va tenir la idea a partir de les tutories amb els alumnes de secundària, on desenvolupava activitats orientades a l'autoconeixement i la gestió de les emocions dels alumnes.

“Treballant aquests aspectes em vaig adonar que les classes funcionaven molt millor, els alumnes evolucionaven en positiu i sentien que el sistema educatiu els atenia millor”, explica. “La meva idea era com poder fer extensiu això al màxim nombre d'alumnes, i se'm va encendre la llum de l'agenda.”

L'agenda combina l'àmbit organitzatiu amb el de creixement personal. “L'àmbit organitzatiu és molt important en els adolescents i les agendes escolars no ho tenen en compte; per exemple a la tarda: han de saber organitzar-se també fora del centre, en la seva vida personal, les seves activitats”. Quant a l'àmbit emocional i de coaching escolar, l'agenda inclou fortaleses, frases, i preguntes destinades a l'autoconeixement i el reconeixement de les pròpies emocions, així com activitats per treballar les motivacions.

L'agenda també inclou eines per proposar-se objectius acadèmics i personals. Cada tres mesos hi apareix un pla per posar-se objectius, i un seguiment mensual.

“L'agenda està pensada perquè els professors puguin treballar tots aquests aspectes en les tutories amb els alumnes, o bé els mateixos alumnes de manera personal o amb la família”, explica Mireia Seró.

L'agenda original és la de secundària (amb el nom de Bamboo), però arran de l'èxit n'ha creat una altra d'adaptada per als alumnes de primària (Rainbow), i una altra per a universitaris (Husky) i una altra per a coaching d'adults. De moment, la de secundària ja l'han treballat aquest curs en dos centres de secundària de Lleida, un de Solsona i un altre de València.

LA FRASE

Treballar els aspectes emocionals millora la vida acadèmica i l'autoconfiança
Mireia Seró
creadora de la coachingagenda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca
patrimoni

Restauren mig miler d’elements arquitectònics i escultòrics gòtics de la coberta de la Catedral de Tortosa

Tortosa
llengua

Dos de cada tres catalanoparlants veuen en la llengua, identitat

barcelona
Educació

L’aturada lectiva concentra 83 obres als centres educatius de Barcelona

Barcelona
Societat

Reforç de la presència dels Mossos a l’aeroport del Prat amb una nova comissaria

Barcelona

Inauguren el primer sistema de bany autònom de l’Estat

palamós
Medi ambient

En funcionament prop de 4.000 plaques solars a la coberta dels tallers de l’L9/L10

Barcelona

CCOO i UGT denuncien que Correus deixa la plantilla “al mínim” durant l'estiu

girona