Societat

Desarticulen un grup que va assaltar els domicilis de dos empresaris

Els fets es van produir a Granollers i a Sant Andreu de Llavaneres

Un dels seus membres obtenia informació sobre persones que poguessin tenir objectes de valor o diners en efectiu a casa

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup acusat de dos assalts violents a dos domicilis d'empresaris a Granollers, d'on van sostreure 30.000 euros, i a Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), d'on es van endur diners i objectes de luxe per valor de més de 100.000 euros. Les detencions, de dotze persones en total entre els 22 i els 53 anys, es van dur a terme el passat 20 d'abril. El cap de l'organització era un home amb diversos antecedents policials, que comandava un grup de persones diferents i molt ben determinats. D'entre els integrants del grup que exercien d'informadors, n'hi havia un que aprofitava les seves relacions amb empresaris per obtenir informació de persones que disposessin de diners en efectiu, joies o d'altres efectes de valor i de les característiques dels seus domicilis particulars.

Segons fonts policials, el cap de l'organització utilitzava aquesta informació pel planificar els robatoris, encarregava a altres persones la vigilància dels empresaris i reclutava sicaris del seu entorn per consumar els assalts. Els agents van constatar que una persones feia funcions de receptador i donava sortida a objectes de valor sostrets.

La investigació es va iniciar el juny del 2015 després que de dos homes assaltessin violentament un empresari del sector de la pirotècnica al seu domicili de Granollers. El van lligar al llit i van sostreure la recaptació de l'empresa, que era prop de 30.000 euros, ja que es tractava de la vigília de la revetlla de Sant Joan. Els agents van concloure que els detinguts disposaven d'informació prèvia i que hi havia un vincle de relació de familiars de l'empresari amb una persona que tenia antecedents anteriors per fets similars i que era conegut per participar en programes televisius.

El segon robatori es va produir el 28 de gener d'aquest any a Sant Andreu de Llavaneres. Dos homes van accedir a la casa i hi van trobar una dona del servei domèstic, a qui van lligar i retenir durant més duna hora mentre l'amenaçaven amb l'objectiu d'aconseguir els diners i una col·lecció de rellotges de luxe, amb un valor superior als 100.000 euros. Durant la investigació, es van poder identificar els presumptes autors d'assalts i els seus autors intel·lectuals.

Finalment, el 20 d'abril es van produir les detencions en una operació dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Granollers. Es van fer vuit entrades i registres, set de les quals en domicilis de l'àrea metropolitana i una en un local. Es van detenir dotze persones per presumpta tinença il·lícita d'armes i explosius, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals.

En els registres, es van intervenir 17.915 euros en efectiu, un subfusell d'assalt, una pistola, una armilla antibales, complements de disfressa com passamuntanyes i guants a més, d'aparells de telefonia, intercomunicadors, ordinadors portàtils i dispositius de memòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia