Societat

Denuncien la invisibilitat de la pobresa energètica

Enginyers Sense Fronteres proposen incrementar la informació als col·lectius afectats

Un estudi de l'ONG Enginyers Sense Fronteres sobre les tarifes de l'aigua i el dret a l'accés de la població a aquest servei bàsic, subratlla la necessitat de millorar els canals d'informació que permetin posar en contacte les famílies víctimes de la pobresa energètica amb l'administració i els fons d'ajuda econòmica previstos per fer front a aquests casos. En les conclusions de l'informe s'insisteix que “cal que existeixi, i estigui publicat, i sigui accessible i entenedor, un mecanisme que permeti identificar les llars amb problemes per fer front a les factures”.

La denúncia que fa Enginyers Sense Fronteres casa amb la realitat de les xifres corresponents al 2015, quan la Generalitat va dotar amb 5 milions d'euros un fons per fer front a casos de pobresa energètica, dels quals només se'n van destinar 1,1 milions. Segons l'ONG, l'augment del nombre de casos de tall de subministrament posa en evidència la falta d'informació clara i concisa de les diverses modalitats d'ajuda.

Junqueras defensarà la Llei 24/2015

El vicepresident, Oriol Junqueras, es va comprometre ahir amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que en la reunió d'avui amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, demanarà al govern espanyol que no derogui la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en habitatge i en pobresa energètica. El portaveu de la PAH, Carlos Macías, va explicar ahir, després de reunir-se amb Junqueras, que el dret a l'habitatge i la lluita contra la pobresa energètica seran dos dels temes rellevants a abordar entre els dos vicepresidents. Les entitats mantenen la pressió per evitar que el govern espanyol dugui la llei al Constitucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia