Societat

Càritas alerta del perill que Catalunya es quedi sense llei de pobresa energètica

L'entitat subratlla que actualment és l'únic instrument per evitar els desnonaments

L'ONG avisa que l'augment de l'atur que preveu el govern espanyol en funcions deixarà més famílies en risc d'exclusió residencial

Càritas ha sortit aquest dimecres en defensa de la Llei 24/2015 d'emergència habitacional i pobresa energètica i ha alertat del perill que les famílies catalanes es quedin sense aquesta empara en matèria d'habitatge.

“És l'únic instrument legal del qual disposem actualment per evitar els desnonaments i la posterior pèrdua de l'habitatge”, han apuntat fonts de l'entitat.

Davant la possibilitat que el govern espanyol en funcions pugui interposar un recurs aquest divendres al TC en contra de la llei catalana, Càritas ha avisat del “buit legislatiu” que quedaria per assegurar que les famílies en risc d'exclusió residencial no perdin el seu sostre.

L'entitat ha constatat que hi ha 200.000 famílies amb tots els seus membres a l'atur, 95.000 de les quals no reben cap ingrés. Unes dades que segons les previsions del govern espanyol en funcions podrien augmentar i deixar encara més “desprotegits” els ciutadans.

La llei de pobresa energètica “obliga els grans tenidors d'habitatges (entitats financeres i filials immobiliàries) a formalitzar un lloguer social en els supòsits de risc de pèrdua o pèrdua efectiva de l'habitatge”, ha subratllat Càritas. L'entitat ha fet servir la legislació per atendre un total de 10.130 persones des de 2011, el 75% del qual estan a l'atur.

L'ONG també ha demanat que es posi atenció en les persones que viuen al carrer o en habitacions rellogades, que viuen situacions d'“exclusió residencial i social i cap llei protegeix”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.