Societat

Cent anys de l'homenatge a la vellesa de Serinyà

Amb motiu de l'efemèride s'ha editat un llibre que repassa de manera exhaustiva l'origen i l'evolució de la festa, pionera a la demarcació de Girona

La festa del Roser de Serinyà, que va començar divendres, és molt especial perquè aquest any es compleix el centenari d'una de les seves activitats principals, l'homenatge a la vellesa. Aquest municipi va ser el primer de la demarcació (i el segon de tot Catalunya, darrere de Sant Sadurní d'Anoia) de celebrar aquest reconeixement, impulsat per la Caixa de Pensions, a la seva gent gran. A més, és l'únic poble de les comarques de Girona que l'ha anat organitzant de manera ininterrompuda.

Amb motiu del centenari s'ha publicat Els homenatges a la vellesa a Serinyà. Cent anys d'història, escrit per la mestra de l'escola del poble Maria Rosa Cortada. Amb molt de material inèdit, en el volum es repassa de manera exhaustiva l'origen i l'evolució de la festa. Gràcies a la documentació i imatges que s'hi recullen, el llibre esdevé també una manera excel·lent de conèixer l'evolució de Serinyà des del 1916. El treball ha suposat molts mesos de recerca en arxius i hemeroteques, i també de recull de testimonis orals. L'ha editat l'Ajuntament, amb el suport de la Diputació i l'Obra Social La Caixa.

El programa commemoratiu inclou, entre altres actes, el descobriment d'una escultura, obra de Martirià Masdevall, davant del casal d'avis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia