Societat

L'australià Craig Wright s'identifica com el creador de ‘bitcoin'

L'empresari i informàtic presenta proves tècniques per reivindicar que és ell qui s'amaga sota el pseudònim de Satoshi Nakamoto

L'empresari australià Craig Wright s'ha identificat aquest dilluns com a Satoshi Nakamoto, el creador de l'operadora de la moneda digital bitcoin .

La confessió de Wright a diversos mitjans de comunicació, entre els quals la BBC , als quals ha presentat proves tècniques de la seva iniciativa, ha posat fo a anys d'especulacions sobre l'origen d'aquest sistema d'intercanvi de moneda digital.

El bitcoin és un actiu digital gestionat a trabés d'un sistema de pagament propi inventat per Wright sota el pseudònim de Nakamoto, el qual va difondre la creació el 2008 i, el 2009, va obrir el software al públic, que pot operar amb la moneda sense intermediaris.

A més de la cadena BBC, l'empresari, el nom del qual va començar a circular a finals del 2015 en relació amb la criptomoneda, ha confirmat la seva identitat a les revista britàniques The Economist i GQ.

Durant l'entrevista amb la BBC, Wright fa una demostració de la seva autoria, firmant missatges digitalment amb claus encriptades creades durant els inicis del desenvolupament del bitcoin.

Aquestes claus, explica l'emissora, estan relacionades inextricablement a blocs de la moneda digital que se sap pertanyia a Satoshi Nakamoto, fet que demostraria que són la mateixa persona.

“Aquests són els blocs utilitzats per enviar 10 bitcoins a Hal Finney el gener de 2009, la primera transacció amb bitcoin”, explica Wrigth durant la demostració. Hal Finney, explica, és un dels enginyers que el va ajudar a transformar la seva idea en el protocol Bitcoin.

“Jo era la part principal, però altres persones em van ajudar”, afirma l'empresari i informàtic, que avança que pensa difondre les dades que permetran al públic verificar criptogràficament que ell és Nakamoto.

En altres declaracions a la BBC, també confirma la identitat de Wright l'economista Jon Matonis, fundador de la Fundació Bitcoin.

“Durant les demostracions a Londres, vaig tenir l'oporunitat de revisar les dades pertonents a tres línies diferents criptogràfica, social i tècnica”, explica.

“És la meva convicció que Craig Wright satisfà aquestes tres categories”, assegura.

Segons la BBC, en revelar la seva identitat públicament l'informàtic australià pretén acabar amb les conjectures i investigacions que constantment fan els mitjans de comunicació.

El desembre passat, les revistes Wired i Gizmodo el van identificar com a possible creador del bitcoin després de rebre uns documents que el vinculaven amb el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona