Societat

Un vídeo confirma l'agressió a dues antitaurines als correbous de Mas de Barberans

Les activistes d'AnimaNaturalis van anar a la població per fiscalitzar el compliment del reglament taurí

Els Mossos van detenir quatre persones per aquests fets, totes elles d'una mateixa família de Sant Carles de la Ràpita

L'ONG defensora dels drets dels animals AnimaNaturalis ha difós aquest dilluns un vídeo que corrobora la pallissa que van patir dues activistes del grup divendres passat durant la celebració d'un correbous a Mas de Barberans (Montsià) per part de diversos aficionats. Quatre persones, totes elles de la mateixa família, van ser detingudes per aquests fets.

A les imatges es veu les dues noies assegudes a la graderia de la plaça de bous mentre reben una escridassada per part del públic. Tot seguit diverses persones s'abraonen sobre elles i hi forcegen per prendre'ls les càmeres. Membres de la comissió taurina intervenen per intentar separar-los mentre part del públic anima els agressors. Un dels atacants aconsegueix arrencar i destruir la càmera d'una de les víctimes, una acció que rep una sonora l'ovació dels assistents.

L'entitat explica que les dues voluntàries agredides, Aïda Gascón –directora d'AnimaNaturalis a l'Estat- i la Yasmina Moreno, van anar a Mas de Barberans amb la voluntat comprovar si es complia reglament sobre aquest tipus d'espectacles. Hi van arribar cap a les 18 hores per enregistrar el correbou que s'havia de celebrar a la tarda i també el bou embolat de la nit.

AnimaNaturalis denuncia que només arribar les dues noies van ser increpades per Ximo Martí, president de les Penyes Taurines, i tot seguit “van ser envoltades per una multitud que les va començar a insultar, empènyer i colpejar al cap, cames i pit”. “Les van arrossegar pel cabell per unes escales mentre les continuaven colpejant”, afirma. L'entitat assegura les dues activistes van patir “abusos denigrants, violència masclista i fins i els van robar els equips de gravació que duien”.

El grup confirma que els fets han estat denunciats i avança que realitzarà “totes les accions legals pertinents”. Als detinguts se'ls imputen “coaccions, danys i lesions amb l'agreujant de discriminació, per tractar-se de dones”, precisa.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte quatre persones d'entre 19 i 47 anys, que van quedar en llibertat a l'espera de ser cridats pel jutge. Es tracta de tres homes i una dona de Sant Carles de la Ràpita, tots ells membres de la mateixa família. Els Mossos presentaran aquest dilluns l'atestat dels fets al Jutjat d'Amposta.

L'ONG lamenta que a Catalunya es continuen fent uns 200 espectacles taurins a una trentena de poblacions i garanteix que continuarà amb la seva campanya per acabar amb les festes populars que maltracte animals. Entre aquestes, destaca “la brutalitat amb què es tracta els animals” a les festes amb bous embolats, bous capllaçats, bous a la mar i festes amb vaquetes”. AnimaNaturalis considera que episodis com aquest demostren que aquestes celebracions només són “una expressió de baixesa, violència i ignorància. Una cosa molt llunyana a la cultura i valors que s'han de promoure i protegir”.

El president de l'Agrupació de Penyes Taurines de les Terres de l'Ebre, Joaquim Martí, ha dit que “tota agressió s'ha de rebutjar” però ha demanat als animalistes que “no provoquin” a les places de bous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós