Societat

Puigdemont anuncia una nova llei sobre pobresa energètica per evitar el TC

Govern i entitats començaran dimecres a elaborar la nova norma

Englobarà tots els aspectes relacionats amb habitatge i pobresa energètica que ara estan dispersos en diferents instruments

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, el grup promotor de la Llei 24/2015 i el Consell de l'Advocacia de Catalunya començaran ja a elaborar un projecte de llei que es tramitarà per lectura única i que servirà per ratificar la normativa recorreguda pel govern espanyol al Tribunal Constitucional. A més, englobarà tots els aspectes relacionats amb habitatge i pobresa energètica que ara estan dispersos en diferents instruments, alguns que no han estat recorreguts i altres que tornen a ser vigents després que el TC n'hagi aixecat la suspensió.

En una roda de premsa, Puigdemont ha donat explicacions de la cimera de dues hores amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els grups parlamentaris, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i d'altres regidors, així com representants d'entitats socials, una reunió amb l'objectiu de fer front al recurs del Govern central contra la llei catalana de pobresa energètica i emergència habitacional.

Puigdemont ha assegurat que hi ha un ampli consens per “deixar sense efectes pràctics la suspensió del Tribunal Constitucional” i crear “un instrument legal nou que continuï dotant els actors d'aquest àmbit -alcaldes i Generalitat- d'eines útils, pràctiques i segures” per afrontar l'actual situació d'emergència social. I ha afegit: “Cal una nova llei que ens permeti substituir tot allò que ha estat suspès”.

Puigdemont ha fet una valoració positiva d'una reunió “intensa, molt enriquidora i útil”, en què ha agraït l'aportació en especial dels alcaldes perquè han explicat el que passa als seus municipis.

El president català també ha alertat que són necessàries “solucions ràpides” i de forma “coordinada” perquè “un dels temors -ha dit- és que hi hagi una onada de desnonaments després del recurs” al Constitucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.