Societat

Dos regidors de Torelló, denunciats amb la llei mordassa

A banda dels dos regidors de la CUP, la denúncia s'amplia a tres persones més

El regidor de la CUP a Torelló Francesc Manrique ha fet públic que ha estat denunciat per un membre de la policia local del municipi amb la llei mordassa. El conflicte arrenca per una multa que va rebre Lluís Toneu –també regidor de la CUP i denunciat en aquest cas– per haver estacionat malament i en què s'observava que l'adhesiu CAT tapava les dues matrícules: “Tant jo com ell vam fer escrits a les xarxes socials per explicar el cas, i d'aquí en surt la denúncia”, diu Manrique. En concret, l'acusació que es fa als dos regidors és la d'ús no autoritzat de dades professionals dels cossos de seguretat que puguin posar en perill la seguretat personal o familiar dels agents –es va reproduir el número de matrícula del policia en l'escrit– i cometre una falta de respecte als cossos de seguretat en l'exercici de les seves funcions. Tres persones més han estat denunciades pel segon càrrec.

Segons Manrique, la denúncia a Toneu ja estaria als Mossos –el seu escrit es va fer amb anterioritat–, i els implicats estan estudiant amb els advocats què cal fer. La llei mordassa preveu sancions econòmiques en cas que hi hagi infraccions. Des del consistori poca cosa poden fer per reconduir la situació, ja que, un cop denunciat als Mossos, no hi tenen competència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.