Societat

política municipal

Dimiteix el primer tinent d'alcalde de Viladecans

Joaquín Guerrero és investigat pel cas Inipro i està en llibertat provisional

El primer tinent d'alcalde de Viladecans i primer secretari del PSC local, Joaquín Guerrero, ha dimitit dels seus càrrecs arran de la seva implicació en el cas Inipro . Guerrero, que va ser detingut dimecres, es troba ara en llibertat provisional i és investigat per delictes d'alteració de subhastes en concursos públics i tràfic d'influències, igual que els empresaris Ricard Campàs i Enrique Miró.

La comissió executiva del PSC de Viladecans va anunciar ahir la renúncia de Guerrero en un breu comunicat, que va recollir ACN. “Amb aquesta decisió tinc l'objectiu de no perjudicar la imatge del PSC de Viladecans, així com la de govern municipal”, va dir davant l'executiva Guerrero, que ha assenyalat el “caràcter personal” de la seva renúncia. El PSC de Viladecans va agrair la seva feina al capdavant de la comissió executiva local i també la seva “generositat política”. A partir de demà, i fins al proper congrés del PSC, l'agrupació socialista de Viladecans serà dirigida per una comissió gestora.

Guerrero va ser detingut en un nou operatiu del cas Inipro, que investiga presumptes delictes de malversació de fons, tràfic d'influències, alteració de preus i prevaricació en la contractació de l'empresa del mateix nom a càrrec de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. Durant l'operació, batejada amb el nom d'Amfiteatre, també va ser arrestat l'excap de gabinet de l'alcalde de Tarragona Gustavo Cuadrado, que va quedar en llibertat hores després i continua com a investigat. L'actuació, tutelada per un jutjat de Tarragona, es troba sota secret de sumari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia