Societat

política educativa

Ensenyament esquiva la Lomqe i manté la prova d'accés a l'FP

Es mantindrà el curs pont i la prova d'accés per passar d'un grau mitjà de FP a un de superior

Ciències per al món contemporani i filosofia seran comunes a batxillerat

Ensenyament va avançar ahir l'oferta d'estudis postobligatoris del curs que ve i va aprofitar per ampliar la negativa a complir la Lomqe en tot l'accés a l'ensenyament postobligatori. A banda de mantenir la selectivitat per als alumnes que acabin el batxillerat i de no fer la revàlida comuna estatal, el govern continuarà convocant la prova d'accés als cicles de grau superior, i circumscriurà l'accés lliure a aquests estudis a la convocatòria de setembre.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va assegurar que es vol “evitar desprestigiar l'FP” i que “no fer cap mena d'examen és una manera de desacreditar-ho”. “A Catalunya necessitem com més tècnics superiors millor”, hi va afegir. Ruiz també va ratificar que el departament mantindrà el curs pont per passar d'un grau mitjà de FP a un de superior, tot i que la llei orgànica de millora i qualitat de l'Educació (Lomqe) no ho prevegi.

En qualsevol cas, els alumnes que optin a un grau superior al setembre podran entrar directament a alguna de les places que hagin quedat lliures de la primera convocatòria de preinscripció, sense cap examen. Ruiz va assegurar que Catalunya també es distanciarà de la Lomqe mantenint l'oferta de batxillerat artístic en les seves dues modalitats: arts plàstiques i arts escèniques. I les assignatures de filosofia, història de la filosofia i ciències per al món contemporani es continuaran fent com a matèries comunes a tots els batxillerats.

El ministeri d'Educació debatrà demà amb les autonomies com queda l'accés a l'educació superior, ara que els rectors de les universitats i el ministre Íñigo Méndez de Vigo han pactat refer la revàlida, com a mínim aquest any, i fer-la més semblant a l'actual selectivitat. Ruiz exposarà el convenciment català de fer la selectivitat igual que fins ara i la prova de FP.

Ensenyament oferirà 221.610 places d'estudis postobligatoris el curs vinent. Les de batxillerat passaran de 87.225 a 87.780, i al seu torn l'oferta de places en formació professional de tipus mitjà i superior passarà de 66.000 i 61.080 a 69.330 i 64.500 places, respectivament.

LA FRASE

Continuarem explicant el nostre descontentament amb la Loqme
Meritxell Ruiz
consellera d'ensenyament

LA XIFRA

221.610
places
d'estudis postobligatoris oferirà Ensenyament el curs vinent. A batxillerat hi haurà 87.225 places.

Protesta sindical després dels tancaments

Els sindicats del sector educatiu, Ustec, UGT, CCOO i el Sindicat de Professors de Secundària, van unir forces ahir i es van manifestar a la tarda a diferents ciutats. Les concentracions van ser convocades per defensar l'ensenyament públic, les millores laborals dels professors i l'aturada de les retallades, després de diversos tancaments a les respectives delegacions d'ensenyament. Reclamen que no s'eliminin més aules d'ensenyament públic, que es redueixin les ràtios professors-alumnes i que es torni a l'horari lectiu de divuit hores a secundària a la setmana, i de vint-i-tres a la primària. Aquesta proposta significaria dues hores menys que amb l'actual. També van demanar que hi hagi substitucions dels docents que estan de baixa des del primer dia d'absència a partir del setembre. Reclamen que es retiri la potestat als directors de nomenar docents i substituts segons el seu criteri. També es mostren partidaris dels canvis de la reducció horària per als professors majors de cinquanta-cinc anys, que ha estat reduïda enguany per disposar de més docents a les aules. A Barcelona, una cinquantena de delegats sindicals van participar en la concentració de la plaça de Sant Jaume.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Alfonso García
Amo de la taverna Casa Alfonso de Barcelona, que celebra els 90 anys

“Tenim clients que venen amb els seus néts que ja havien vingut amb els avis”

Barcelona
Santiago Agrelo
Franciscà. Arquebisbe emèrit de Tànger

“L’evangeli no es pot compaginar amb el rebuig de l’immigrant”

Barcelona
Societat

Denuncien Albiol per haver donat dades d’un home sense sostre

Badalona
SOCIETAT

Palafolls tancarà la comissaria algunes nits aquest mes per acumulació de baixes dels agents

Palafolls
SOCIETAT

Entra en servei el telefèric de la Vall Fosca fins al 30 de setembre

Torre de Capdella
SOCIETAT

El Maresme busca quaranta mentors per a joves tutelats i extutelats

Mataró

Insparya, la millor clínica de trasplantament capil·lar arriba a Barcelona

El TSJC obliga Cerdanyola a tramitar la segregació de Bellaterra

Cerdanyola del Vallès
gastronomia

Obre la gelateria d’Albert Adrià a la Rambla

Barcelona