Societat

societat

Badalona obre una llar per a discapacitats intel·lectuals

La residència, impulsada per Sique! de Badalona i Assa de Sant Adrià, tindrà vint places assistides

Les dues entitats han sufragat els 350.000 euros necessaris per condicionar un antic hostal

A final de mes es preveu que entri en funcionament a Badalona, impulsada per la fundació Sique!, de Badalona, i l'associació Assa, de Sant Adrià de Besòs, la nova llar residència per a persones amb diferents graus de discapacitat intel·lectual. Les dues entitats s'han unit per tirar endavant el projecte de remodelació de l'edifici que havia ocupat l'hostal Bétulo, al centre de Badalona, amb l'objectiu de convertir-lo en una llar residència. Tindrà una vintena de places, divuit de permanents i dues de respir que s'oferiran a famílies que necessitin deixar-hi el seu fill adult de manera temporal. Les dues entitats ja tenen la confirmació de la Generalitat que ha concertat les places, de manera que els usuaris pagaran una part del cost en funció de la renda familiar.

Sique! i Assa han assumit els 350.000 euros que ha costat de rehabilitació i l'equipament de l'espai, dividit en tres plantes amb sis places fixes cadascuna. La primera la gestionarà Assa, mentre que de la segona i la tercera se n'ocuparà la fundació Sique!. Amb aquest projecte es vol donar resposta a la falta de places residencials per a aquest col·lectiu, que s'agreuja amb l'envelliment dels pares i tutors que han d'encarregar-se de persones amb diferent capacitat intel·lectual, que no tenen l'opció d'emancipar-se, assegura Samuel Esturo, director de la fundació Sique!. “Això serà casa seva i funcionarà com un pis compartit”, explica. A més de les habitacions, cada planta té una sala d'estar i una cuina comuna, on els residents podran cuinar i passar les estones de lleure sota la supervisió d'un educador que els donarà suport per organitzar els torns de neteja, de cuina i les compres que hagin de fer. També hi haurà personal en el torn de nit.

Les places les ocuparan persones d'entre 35 i 50 anys que tenen plaça assignada en un centre ocupacional i, per tant, a la residència hi arribaran a partir de les cinc de la tarda i hi passaran les nits i els caps de setmana. El director de Sique! sosté que a Badalona hi ha una llista d'espera de més de cinquanta persones per accedir a aquest equipament.

LA XIFRA

20
places assistides
tindrà la residència quan obri a final de mes; divuit seran fixes i n'hi haurà dues de respir

LA DATA

2011
és l'any que les dues entitats
van formalitzar el contracte de lloguer de l'edifici per trenta anys

LA FRASE

És un equipament que feia molta falta a Badalona perquè hi ha dèficit de places residencials
Samuel Esturo
Director de la fundació Sique!

El mercat solidari, la principal font de finançament

La fundació Sique! celebra aquests dies i fins al 22 de maig la 13a edició del mercat solidari per a persones amb discapacitat Intel·lectual, al local de la plaça Pompeu Fabra de Badalona. L'espai presenta una oferta de productes nous de tota mena de primeres marques, cedits gratuïtament per empreses i comerços, que es posen a la venda per recollir fons per les activitats que desenvolupa la fundació. Aquest mercat solidari s'ha convertit amb els anys en una important font de finançament de la fundació i ha permès aplegar una part important dels recursos per obrir la residència llar.
La gran afluència de compradors fa que cada any s'arribi
a recaptar entre 30.000 i 40.000 euros, segons explica el director de la fundació,
Samuel Esturo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

El Gremi de Restauració denuncia 100 fleques amb degustació més per irregularitats

Barcelona
societat

La CACG denúncia un ‘sabotatge’ a l’acte polític que durà a terme aquesta tarda

lloret de mar
societat

Justícia amplia el programa de mediació exprés a cinc jutjats civils més de Barcelona

Barcelona
societat

Investiguen una persona per tenir deu exemplars de tortuga protegida

peralada
societat

Acció Climàtica crea nous pins pinyers i freixes resistents al canvi climàtic

Riells i Viabrea
societat

Blanes celebra la 51a edició dels Premis Fotogràfics de l'AFIC

blanes
societat

Arrenca la campanya ‘A l’aigua, risc zero’ per evitar ofegaments a platges i piscines

Sitges
educació

Els Campus d’Estiude la UdG acullen un centenar de joves

girona
societat

Quatre detinguts a l’aeroport del Prat per embalar maletes sense tenir el permís

El Prat de Llobregat