Ocasió única per degustar una trentena d'alliolis
Creixell celebra la 25a Fira de l'Allioli, convertida en una festa concurs per provar nous conceptes d'allioli
Els tallers de l'Àvia Remei són algunes de les activitats més populars de la programació
Els aficionats a l'allioli tenen una cita a Creixell aquest cap de setmana. Arriba la 25a Fira de l'Allioli, “una ocasió única per degustar una trentena d'alliolis, alguns de peculiars i d'altres de ben innovadors, a més dels tradicionals”, comenten des de l'organització, i conviden a “passar un dia de festa inoblidable sota l'Arbreda de Creixell tot participant en una activitat culinària tan pròpiament mediterrània i símbol d'identitat de la cuina dels Països Catalans”. El plat fort de la diada és el Concurs Internacional d'Allioli, que té una trentena de participants, a més de la versió per als més joves, amb una dotzena. Després de la deliberació del jurat, es poden tastar totes les versions d'allioli presentades –es premia, entre altres, l'originalitat i la proposta més surrealista, un premi dels Amics del Museu Dalí–. El presentador de tots els actes és el periodista i comunicador Pitu Anaya. La programació es completa amb un esmorzar i un dinar populars, els tallers de l'Àvia Remei, la IV Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava, una petita fira artesana i una cantada d'havaneres. El premi Morter d'Or 2016 serà per a Alfons Magester, de Cal Campaner de Roses i primer premi Allioli 1992; i el Mà de Morter d'Or, per a Jaume Subirós, de Motel Empordà.
Dades d'interès
Data: 22 de maig.
Lloc: Arbreda de Creixell, al centre del poble. Tot el dia.
www.alliolicreixell.com