Societat

cultura

Reparen i tornen a col·locar l'escultura a l'espigó de Premià de Mar

L'obra, un homenatge als “immigrants ofegats a la Mediterrània”, havia estat tombada pel temporal i algú la va recollir

Se'n desconeix l'autor

Poques vegades una estàtua d'un autor desconegut havia fet parlar tant. Com si es tractés d'una pel·lícula o una sèrie de televisió per capítols, l'obra –de la qual es desconeix l'autor– ha tornat a aparèixer reparada a l'espigó de davant l'estació de tren de Premià de Mar.

Es dóna la circumstància que l'estructura –instal·lada per primera vegada a mitjan abril– va rebre l'impacte de l'onatge a causa del temporal de la setmana passada i es va trencar. Al cap de pocs dies, algú se la va endur de manera minuciosa, arrencant fins i tot els cargols que la subjectaven a la petita base de ciment posada sobre una de les roques de l'espigó.

Sigui com sigui, el cert és que ara l'estructura torna a estar situada al seu emplaçament amb els mateixos elements que l'original.

L'obra consta d'una estructura metàl·lica a manera de suport coronada per una gàbia. A dins s'hi veu el que sembla un arbre pelat, sense fulles però amb branques. L'única informació que hi apareix és la inscripció en una plaqueta en què posa: “El crit dels immigrants ofegats a la Mediterrània”, sense cap firma ni cap pista sobre qui n'és l'autor. Això sí, hi apareix l'any 2016, cosa que permet suposar que es tracta d'una obra més o menys recent.

El futur

Tot i que la majoria de forces polítiques de Premià de Mar veuen amb bons ulls la iniciativa, el cert és que encara plana l'amenaça que l'escultura s'hagi de treure almenys de manera provisional. Tal com explicava el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà (CiU), quan va aparèixer per primer cop l'estructura, l'Ajuntament es podria veure obligat a retirar-la perquè es va instal·lar sense permís, i aquest tipus de permisos s'han de tramitar amb la Generalitat, que és qui té les competències en l'àmbit de la costa. En cas que s'hagi de treure, Subirà va comentar que després s'haurà de veure si es pot tornar a posar. Alguns municipis han tramitat concessions d'espais costaners per a casos semblants, com Castelldefels amb una escultura de Lorenzo Quinn.

LA DATA

13.04.16
és quan
es té coneixement per primera vegada de l'aparició de l'escultura instal·lada a l'espigó de Premià de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA
SEGURETAT

La Guàrdia Urbana ja usa drons per vigilar l’Horta de Lleida

LLEIDA
serveis

Barcelona neteja en cinc mesos 138.000 m² de pintades dels carrers

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Parc del Garraf vol créixer i ser parc natural

SITGES

La UdG prioritza “el rendiment de coneixement” per sobre de l’econòmic en el Parc de Recerca i Innovació

GIRONA
Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona