Societat

Més d'un terç dels catalans no poden assumir despeses imprevistes

El 37,9% dels catalans no poden afrontar una despesa imprevista, com podria ser canviar la rentadora o pagar una reparació de la casa. I l'11,7% té moltes dificultats per arribar a final de mes. Aquestes són algunes de les dades, publicades ahir, de l'enquesta sobre condicions de vida de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) amb dades del 2015. L'estudi analitza les dificultats econòmiques a les llars i també revela altres dades, com ara que el 9,8% dels entrevistats tenia retards en els pagaments relacionats amb la seva llar principal i el 37,1% no es podia permetre anar de vacances fora de casa durant una setmana l'any.

Segons les dades de l'INE, la taxa de risc de pobresa del 2014 va ser del 13,9%, 1,9 punts menys que l'any anterior. És de les dades més baixes de l'Estat espanyol, on la comunitat amb més risc és Andalusia, amb el 35,7%. L'ingrés mitjà per persona, l'any 2014, va augmentar per primer cop des del 2009 i va ser de 12.283 euros nets, un 0,6% més que l'any anterior. L'ingrés mitjà per llar també va pujar per primera vegada des del 2012 i es va situar en els 30.655 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.