Societat

tradicions

castellers

Vint anys, vint castells

La colla dels Capgrossos celebra dues dècades convidant vint entitats de Mataró a apadrinar i fer pinya per aixecar una vintena de castells

S'ha fet una crida als antics socis perquè també participin en la trobada diumenge

Serà com un assaig amistós del que vindrà més endavant. Així definia el president dels Capgrossos, Xevi Castellví, com serà l'acte previst per a aquest diumenge a la tarda, que vol ser el tret de sortida del vintè aniversari, que està previst per al 5 de juny, en què hi haurà colles convidades. La prèvia s'ha dissenyat amb un format més íntim, buscant la complicitat d'una vintena d'entitats de la ciutat. L'objectiu és compartir amb totes elles una fita: aixecar una vintena de castells a la plaça Santa Anna.

“Els convidem a apadrinar un castell i que se'l facin seu, posant-se a la pinya”, explica Castellví. La col·laboració pot anar més enllà i l'entitat castellera es mostra oberta a fer altres activitats i cedir-los els espais que tenen a la seu on fan els assajos. Segons el president, és una oportunitat per donar-se a conèixer i potser alguns s'animaran a entrar a la colla castellera. “Cada any ens entra gent, però també n'hi ha que marxa”, reconeix.

Un altre dels reptes d'aquest tret de sortida dels vint anys és retrobar-se amb els antics socis que per diferents motius han deixat de fer castells. “Hi ha gent que potser fa deu o quinze anys que no ve, però ens fa gràcia poder retrobar-los ni que sigui per un dia”. Abans de començar està previst fer una foto amb tots ells.

L'acte, que serà presentat per l'actor i casteller dels Minyons de Terrassa, Biel Duran, permetrà veure com s'aixequen diferents estructures alhora. “Com més gent siguem més castells podrem fer, per això també s'ha convidat les entitats a difondre l'acte a través de les xarxes socials perquè sigui un èxit de convocatòria”. Les entitats, sobretot esportives i culturals, que hi participen s'han espavilat per assistir diumenge a la tarda a la plaça Santa Anna.

L'inici de la temporada per als Capgrossos no ha anat pas malament, al contrari. “És el millor inici dels vint anys”, assegura satisfet Castellví, després dels castells aconseguits al barri de Gràcia i a Sant Boi. L'objectiu de les setmanes vinents és preparar-se per anar fent castells de nou pisos amb la fita de poder repetir castells de gamma extra. “Estaria bé poder aconseguir-ho a casa, coincidint amb l'actuació de Les Santes i coincidint que fem els vint anys. Volem que la plaça s'ompli”, explica.

El 2010 els Capgrossos es van convertir en la cinquena colla de la història que assolia un castell de gamma extra, en descarregar el dos de nou amb folre i manilles a Vilafranca, el mateix dia que els Castellers de Vilafranca descarregaven el primer dos de vuit sense folre de la història. La temporada passada, però, no van anar tan bé les coses. Sort que abans de tancar van poder remuntar i van aconseguir un dels castells més importants que han fet: el pilar de vuit amb folre i manilles. Els Capgrossos es van fundar el 1996 i es van convertir en la primera colla castellera del Maresme. Van escollir el nom fent referència al mot que reben els mataronins i la camisa de color blau marí com la bandera de la ciutat. Vint anys després compartiran els colors a la plaça de les grans diades i preparen un llibre que recull en imatges les dues dècades d'història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera