Societat

Societat

Quasi 49 milions d'esclaus al món

Un 58% de les víctimes de submissió forçosa viuen a Àsia

Segons Walk Free Foundation, n'hi ha un 24% més que el 2014

A Europa afecta 1,2 milions de persones, 8.400 de les quals, a l'Estat espanyol

El nombre de persones en condicions d'esclavitud moderna –qualsevol activitat forçosa d'una persona sobre una altra– és alarmant. 45,8 milions de persones a tot el món pateixen una privació absoluta de llibertat per decidir el seu futur, deu milions més que el 2014. Un 58% d'aquestes viuen a Àsia.

Segons l'informe anual de Walk Free Foundation, el continent on més es practica l'esclavitud en qualsevol de les seves formes –explotació sexual, treball forçós en telers, fàbriques de roba o matrimonis de conveniència– és Àsia. Corea del Nord és el país amb més predomini de l'esclavitud moderna, ja que es calcula que un 4,37% de la seva població està esclavitzada, seguit de l'Uzbekistan, amb un 3,97% de la població, i Cambodja, amb un 1,65%.

En números absoluts, però, l'Índia té els índexs més alts, amb aproximadament 18,35 milions de persones esclavitzades, seguida per la Xina (3,39 milions), el Pakistan (2,13 milions), Bangla Desh (1,53 milions) i l'Uzbekistan (1,23 milions). Aquests cinc països junts contenen un 58% dels individus esclavitzats al món.

L'esclavitud també augmenta entre els refugiats que el conflicte de l'Iraq i principalment Síria estant generant. A Europa, l'esclavitud afecta 1,2 milions de persones, 8.400 dels quals són a l'Estat espanyol.

Tot i que augmenta el nombre d'esclaus, els governs també prenen cada vegada més mesures per eradicar-la. Els països que més contribueixen a eliminar l'esclavitud són a occident: Holanda, els Estats Units, el Regne Unit, Suècia, Austràlia, Portugal, Croàcia, l'Estat espanyol, Bèlgica i Noruega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia