Societat

L'Amistat, seu per donar sang a Mollerussa

En el marc de la sisena marató i durant dotze hores ininterrompudes

El teatre L'Amistat de Mollerussa es va convertir ahir, de les deu del matí a les deu de la nit, en un laboratori temporal de recollida de sang, al qual es van adreçar centenars de persones. El director territorial de Lleida del Banc de Sang i Teixits, Juan Manuel Sanchez, va explicar que la plana de Lleida se situa per sobre de la mitjana catalana en volum de donacions. També va dir que el segment de població més participatiu és el d'entre trenta i cinquanta anys i que un dels objectius és aconseguir que es vagin incorporant cada cop més els joves majors de 18 anys.

Ara per ara les reserves de sang estan en una situació de normalitat baixa. Per aquest motiu, accions com la sisena marató de Mollerussa representen una contribució molt positiva per al banc, tenint en compte que als mesos d'estiu baixen les donacions.

Els grups sanguinis 0 negatiu i A negatiu són els més necessaris perquè se solen utilitzar més en les transfusions. És per això que en moments de més necessitat es fan trucades o s'envien missatges de text als donants perquè n'aportin més.

La campanya ha estat organitzada pel Banc de Sang i Teixits, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat i l'associació de donats del Pla d'Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia