Societat

El Bruc

El Bruc reconeix la fundació de Maragall

La Festa del Timbaler recorda la batalla del Bruc de la guerra del Francès

La fundació Per un Futur Sense Alzheimer, impulsada per l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall i la seva família, va rebre ahir el Timbaler d'Honor durant la festa que el municipi del Bruc dedica a la figura del seu Timbaler i a la guerra del Francès.

Aquest reconeixement distingia durant aquesta festa alguna personalitat destacada que tingués algun tipus de vinculació amb el municipi del Bruc. Enguany, segons va explicar l'alcalde, Enric Canela, es canvia l'enfocament del guardó per reconèixer “la vinculació amb el timbaler en el seu concepte d'heroi”. I la primera heroïcitat que es reconeix és el suport a la lluita contra la malaltia d'Alzheimer. El batlle bruquetà va valorar que la fundació no portés el nom del president, sinó que fes èmfasi en un futur sense la malaltia.

L'hereu i la pubilla del municipi van fer lliurament del reconeixement a Diana Garrigosa, que va elogiar “la tossuderia” del seu marit i “les ganes de no posar-se límits, d'anar sempre una mica més enllà”. Garrigosa va fer un toc d'atenció a l'administració i a la societat per “l'augment exponencial” del mal d'Alzheimer, que ja afecta 36 milions de persones arreu del món.

La dona de l'expresident Maragall va assegurar: “Tots hi podem fer alguna cosa, és així com podem canviar el món, com el timbaler ho va fer.”

L'acte de reconeixement s'ha fet abans de la tradicional ofrena floral al monument del Timbaler del Bruc. Maragall ha rebut les mostres d'afecte dels assistents i molts s'hi han fotografiat o li han demanat un autògraf.

Durant la festa, s'ha reconegut amb el Timbaler d'Honor un veí del municipi pel servei a la vida social i cultural del Bruc. En aquest cas, el guardó ha estat per a Vidal Sánchez.

El Bruc ha viscut, durant el cap de setmana, recreacions històriques i el primer concurs de percussió entre els actes amb què es recorden els fets del 1808 al municipi durant la guerra del Francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia