Societat

Intentar guanyar pes

El primer any de mandat a Piera ha servit per posar les bases dels projectes del govern municipal fins al 2019

L'objectiu és incrementar la rellevància a la zona i ser la ‘capital' de l'Anoia sud

“El clima de treball amb CiU
és bo”, explica l'alcalde Madrid

Les eleccions del 24 de maig del 2015 van suposar un canvi a l'alcaldia a Piera, ja que Jordi Madrid (ERC) va assumir el càrrec que havia ocupat durant els quatre anys anteriors el veterà Jaume Guixà (CiU). En la pràctica, però, ja des de bon començament no es presumia cap gran renovació en el govern municipal, ja que es reeditava el pacte de l'anterior mandat entre convergents i republicans. La igualtat dels resultats electorals va desembocar en un acord que establia la fórmula del 3+1 al capdavant de l'Ajuntament. És a dir, ERC assumia l'alcaldia durant els tres primers anys de mandat (fins al
juny del 2018) i en l'últim es produiria un canvi al capdavant de l'executiu municipal amb la substitució de Jordi Madrid per Josep Llopart, cap del grup municipal convergent.

Un any després, els dos socis de govern es mostren satisfets amb el treball fet durant aquest temps. “El clima de treball és molt bo”, explica l'alcalde Madrid, i Llopart, per la seva banda, assegura que hi ha “una bona entesa” més enllà de “les petites coses” del dia a dia. Així doncs, l'estabilitat està garantida per poder avançar en tots els projectes que té Piera per als propers tres anys. I és que, segons l'alcalde, aquests primers dotze mesos de mandat han servit sobretot per “posar les bases” de les grans qüestions urbanístiques que ha d'afrontar l'equip de govern: l'heliport, les vies verdes, les depuradores de les urbanitzacions i la nova zona esportiva, entre d'altres. Projectes que s'han estat treballant “des del primer dia”, tot i que el resultat encara no sigui visible per al ciutadà.

De tots aquests grans projectes, l'únic que ja és una realitat és el nou centre d'atenció primària (CAP), que va entrar en servei fa poc més de dues setmanes. Aquest era un projecte que venia de lluny i que ha centrat una part del treball dels últims tres governs de Piera. Amb un augment del nombre de consultes, de l'espai i dels serveis que s'ofereixen al ciutadà, Piera vol que el seu CAP sigui la referència a tota la zona de l'Anoia sud i que hi hagi urgències les 24 hores.

El cas del CAP és un exemple del que vol ser Piera en un futur proper. Josep Llopart recorda que és el segon municipi amb més població de la comarca i el primer en extensió. Per això el govern vol apropar Piera al paper que li toca jugar en una zona on molts serveis i moltes activitats es deriven a Igualada o Martorell. Encara que administrativament és impossible, la vila vol esdevenir de facto la capital de l'Anoia sud, amb una àrea d'influència on viuen unes 40.000 persones. Per això es vol potenciar la dinamització econòmica i comercial del municipi, amb la instal·lació de noves empreses i l'afavoriment del comerç local.

JORDI MADRID (ERC) Ha estat en el govern els dos mandats passats, com a alcalde entre el 2009 i el 2011.
EL CONSISTORI

ERC i CiU, l'acord més factible

La bona entesa del govern 2011-2015 va permetre reeditar el pacte ERC-CiU, però amb l'alcaldia per als republicans, que van guanyar en les eleccions els dos regidors que van perdre els convergents. Amb els seus nou regidors aconsegueixen arribar a la majoria absoluta.

les claus

CONTINUÏTAT

Per l'alcalde Madrid, la formació del nou govern municipal va significar una manera “trencadora” d'arribar a un acord, gràcies al format 3+1 que capgirava l'aliança de l'anterior mandat. Però també té clar que pel que fa a l'acció són un govern “continuista” amb el de Jaume Guixà. El fet que els dos socis de govern repetissin en el nou executiu va permetre, segons Madrid, que el consistori “no parés la seva maquinària”.

TURISME I COMERÇ

Piera també treballa en dues direccions per promocionar l'activitat a la vila: el comerç i el turisme. Es busca potenciar el comerç local i, a la vegada, aconseguir aquesta capitalitat que vol tenir Piera, amb esdeveniments com la Fira del Sant Crist. En l'àmbit turístic, s'han posat panells informatius al poble i cada dues setmanes es fan sortides per conèixer l'entorn natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ciutat Vella 2035: tot per debatre

Barcelona

El 56 % de les persones busquen una alimentació sostenible amb el planeta, segons un estudi

Renfe endarrereix l’entrada en servei de l’RL4 entre Lleida i Manresa

barcelona
ciència

Troben una possible via per crear vacunes per al càncer de fetge

Barcelona
URBANISME

Els primers pisos de lloguer assequible de la Terra Alta es faran en edificis municipals

Bot
Societat

Mor Gabriel Escursell, 50 anys fotografiant la vida de Cerdanyola del Vallès

Es suspèn per ara el tancament de les parades dels ocellaires de la Rambla

barcelona
administracions

Collboni rep l’alcalde de Madrid en la primera visita institucional a Barcelona

Barcelona
ADMINISTRACIONS

Barcelona vol canvis a les lleis i reforçar els jutjats contra els lladres multireincidents

Barcelona