Societat

societat

enaltiment del feixisme

La fiscal vol presó per a quatre acusats de pintades nazis a CDC

La fiscal Marta Marquina ha demanat quatre anys de presó per a quatre joves acusats d'un delicte d'incitació a l'odi i un altre d'amenaces, en haver fet nombroses pintades feixistes a les parets de la seu de Convergència de Gavà, de la casa de dos militants de CDC i a altres zones del municipi la matinada de l'11 de novembre del 2013.

En l'escrit d'acusació, difós ahir, la fiscal relata que els quatre ultres són coneguts a Gavà com els nazis, i que formen part de la secció juvenil del grup polític denominat Democracia Nacional, que signa NJ. Tots quatre –segons la fiscal– “es van posar d'acord amb la intenció evident d'incitar a l'odi per motius racistes, antisemites i polítics”. Així, van pintar la seu de Convergència al carrer Mare de Déu de Bruguers de Gavà, i a d'altres zones, posant: “Yorgos, Manolis, presents”, en referència als líder d'Amanecer Dorado de Grècia; “Mort als separatistes” i “Fora l'estelada dels nostres carrers”.

Tres dels acusats, que anaven en un cotxe, van ser aturats en un control policial dels Mossos a la Zona Franca de Barcelona l'1 de febrer del 2014. Al maleter, els van trobar dotze esprais, plantilles amb el nom de “Gavà” i “Hitler tenia raó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia