Societat

Gastronomia

La plantada de l'arròs omple Pals de festa

Onze restaurants ofereixen menús amb el producte local com a gran protagonista

Els arrossaires de Pals van celebrar ahir, al Mas Carles, la 19a edició de la festa de la plantada tradicional de l'arròs, que recupera el procés manual amb la colla plantant un per un els plançons en un camp negat d'aigua. Després d'un esmorzar popular, unes tres-centes persones van seguir la demostració, amb explicacions tècniques i històriques sobre el terreny.

‘Planta't a Pals'

Al voltant de l'esdeveniment, per tercer any s'ha organitzat la iniciativa Planta't a Pals , que durant tot el cap de setmana implica onze restaurants del municipi. Ofereixen menús especials centrats en l'arròs i altres ingredients autòctons –arengades, xuies i embotits– que consumien habitualment els pagesos i les seves famílies. Ahir, a més, hi van coincidir actes del Festival Ítaca, amb clown i el concert de Quimi Portet. I avui, a partir de les 11 h, faran una visita guiada pel nucli antic amb anècdotes de la vida rural dels anys 50 i recorregut per l'exposició Viure a pagès a Ca la Pruna. La sortida es farà al carrer Abeurador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia