Societat

agricultura

fira

La primera edició del ‘Benvinguts a pagès' dóna valor al món rural

La pagesia de tot Catalunya obre les portes aquest cap de setmana per mostrar com i on es produeix allò que mengem

Del 17 al 19 de juny, pagesos i pageses de tot Catalunya obren les portes de les seves explotacions per ensenyar-nos els ramats, els horts, els obradors, els camps... Cada comarca mostra com i on es produeix allò que mengem en la primera edició del Benvinguts a pagès. Hi participen unes 150 explotacions agràries i ramaderes d'arreu del país, amb la complicitat d'uns 200 restaurants i uns 250 allotjaments.

Per comarques, a l'Alta Ribagorça la pagesia mostra tres explotacions agràries, quatre restaurants i sis allotjaments rurals. Al Pallars Jussà es poden visitar set explotacions, sis al Segrià, cinc a les Garrigues, quatre a la Noguera, i uns altres tres al Pallars Sobirà, a l'Urgell i al Solsonès. Dues explotacions a l'Alt Urgell i només una al Pla d'Urgell, la Segarra i la Val d'Aran faran visites gratuïtes dissabte, de 10 h a 19 h, i diumenge, de 10 h a 15 h. Divendres i diumenge a la tarda diversos establiments també faran visites gratuïtes per a grups que hagin fet reserva prèvia.

Benvinguts a pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per donar valor al món rural, pel turisme d'interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on neix allò que mengem. A més, durant el cap de setmana es programen activitats complementàries de caràcter lúdic i cultural. La proposta s'adreça a qualsevol tipus de públic: famílies, grups d'amics, col·lectius diversos…

Segons indiquen els organitzadors, “és una proposta lúdica i turística a l'entorn del producte i l'àmbit rural. Un projecte del territori i per al territori”. Està liderat per la Fundació Alícia, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme i del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació”. La iniciativa s'emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016.

Més informació

www.benvingutsapages.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia