Societat

municipal

urbanisme

El ‘nou' govern barceloní prepara una norma més “flexible” sobre terrasses

El PSC serà qui negociarà els retocs de l'ordenança amb els restauradors, que ho encaixen amb alleugeriment

L'executiu no fixa cap calendari per aprovar el text

Un cop certificada la seva entrada al govern de Barcelona, el PSC ja s'ha trobat amb una veritable patata calenta sobre la taula que haurà de gestionar. Com a nou responsable polític de l'Institut del Paisatge Urbà, el regidor socialista Daniel Mòdol s'haurà d'encarregar de la modificació de l'ordenança de terrasses aprovada tot just el mandat passat, i que ha despertat un ampli rebuig en el sector de la restauració.

Sense pràcticament haver tingut temps de prendre la mida al càrrec, l'edil va fer ahir una primera immersió en la qüestió durant un acte organitzat pel gremi del ram per presentar el llibre Terrasses d'Europa. Un marc en què va ser inevitable que se li preguntés, a posteriori, pels seus plans respecte a la normativa. “Volem generar-hi canvis, i esperem que en el mínim temps possible els puguem tenir”, va dir Mòdol. Es referma, doncs, la voluntat d'esmena expressada fins ara per l'executiu d'Ada Colau, però sense encotillar-se en un termini més o menys delimitat. Interpel·lat sobre quins retocs convenen, el regidor va apostar per un text que sigui “més flexible” en els dictats genèrics o comuns, com ara el règim de distàncies que marca on, i com, s'han de col·locar taules i cadires. De tots els punts de l'ordenança, aquest és un dels que aixequen més crítiques dels restauradors, ja que consideren que fixa uns criteris massa restrictius. Arran de la seva aplicació, les terrasses barcelonines han perdut prop de 10.500 cadires o, el que és el mateix, un 12% del total. En aquesta línia, la modificació en curs també podria preveure més ordenacions singulars, aquelles que regulen punts o carrers de la ciutat concrets amb regles específiques, com ja té en compte l'actual ordenança –una trentena.

El gremi de restauració, que fins ara ha mantingut una relació tibant amb l'entorn de Colau, ha rebut amb més que satisfacció l'arbitri del PSC. “El govern entra en un punt d'inflexió”, destacava també ahir el director general del gremi, i antic regidor socialista, Roger Pallarols.

LA XIFRA

4.398
llicències
de terrasses havia concedit l'Ajuntament de Barcelona el març del 2015, quan va fer el darrer balanç.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona