Societat

Habitatge, ocupació i concerts socials, reptes de les entitats

La integració de la tecnologia digital en l'organització i els serveis, un dels temes amb més debat en el 5è Congrés del Tercer Sector

Bassa reclama a les entitats que creïn llocs de treball de qualitat

Els tres dies del cinquè Congrés del Tercer Sector Social es van tancar ahir a la tarda al CCCB amb la lectura d'un manifest en què es demana que “les polítiques socials se situïn en el centre dels programes i els projectes polítics” i es reclama a les administracions esforços per reduir les desigualtats . Les demandes no són noves, però els assistents consideraven ahir que surten més cohesionats després de les sessions de treball del congrés i que, per tant, tenen més força per fer-se sentir.

En aquesta línia, el president de la Taula d'Entitats del Tercer Sector , Oriol Illa, destacava “la vitalitat” amb què s'han viscut aquests tres dies. “Els anys 2012 i 2013 van ser molt durs i ara les dades comencen a ser bones”, va destacar. “Hem pres consciència –hi va afegir– dels enormes reptes que tenim per millorar l'atenció i la qualitat de vida de l'1,5 milions de persones que atenem les entitats socials.”

Duplicar el nombre d'habitatges que gestiona el tercer sector (passar de 1.500 a 3.000), enfortir la capacitat del tercer sector per incorporar al mercat laboral els col·lectius més vulnerables i millorar el sistema de concerts amb les administracions públiques són alguns dels reptes amb els quals les entitats surten del congrés. “Hem de treballar amb una mirada més llarga”, va incidir Illa. Com a elements més nous per afrontar les necessitats que sorgeixen dels canvis socials, hi ha les propostes de transformar el model social perquè sigui més comunitari i la posada en marxa d'una única xarxa d'atenció social i sanitària, que sigui capaç d'atendre una població cada cop més envellida, amb més persones grans soles i amb malalties cròniques. “Són reptes –indicava el president de la Taula– que en el congrés de fa tres anys ni ens plantejàvem.” I la tecnologia no podia estar-ne absent: una de les línies de treball és mirar com fer la integració de la tecnologia mòbil i digital tant en el funcionament com en el servei que presten.

154 experiències

Ahir es van presentar en format d'àgora 154 experiències innovadores que ja funcionen. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va escoltar-ne un parell, entre aquestes les d'atenció a persones sense llar. Va felicitar les entitats per la feina que fan i va recordar que el tercer sector ha tornat a crear ocupació després de tres anys sense fer-ho. Va aprofitar per demanar-los que creïn “llocs de treball de qualitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia