La Pobla de Mafumet cobreix el cost dels llibres i el material dels escolars

L'Ajuntament de la Pobla de Mafumet ha aprovat, un any més, atorgar ajudes econòmiques als estudiants empadronats al municipi i que cursen els seus estudis tant dins com fora del poble. L'objectiu és col·laborar amb les famílies perquè no tinguin tanta despesa amb aquest nou curs, tant pel que fa als costos de llibres, com de material escolar i transport, ja que la matrícula ja és gratuïta per als alumnes d'educació infantil, primària i secundària.

El consistori pobletà subvenciona els estudis dels seus joves veïns i veïnes en els nivells d'educació infantil, primària, secundària (obligatòria i voluntària), universitària de primer, segon i tercer cicles, i altres estudis que poden ser objecte de subvenció municipal, com són l'educació especial, postgraus, especialitats universitàries, mestratges i doctorats.

Enguany, però, aquesta ajuda presenta com a novetat la quantitat econòmica de la subvenció. Si altres anys es dotava cada estudiant amb uns diners determinats en funció de cada cas particular, enguany l'ajuda serà la mateixa per a tots els estudiants d'un mateix nivell acadèmic, i s'ha determinat a partir d'una estimació del cost real dels conceptes subvencionats. En aquest sentit, les beques per a l'adquisició de llibres, material escolar o el pagament de la matrícula acadèmica –en el cas dels universitaris– oscil·len entre els 50 euros que rebran els alumnes de P1 i P2 de la llar d'infants municipal, i els 650 euros als quals poden aspirar els estudiants que cursin doctorats. En un nivell intermedi se situen els 300 euros amb què seran becats els alumnes d'educació primària, cicles formatius, batxillerat, estudis universitaris o educació especial, i els 320 euros dels estudiants que cursin educació secundària, sigui obligatòria o voluntària. Pel que fa a aquells que necessitin la beca per estudiar algun idioma a l'Escola Oficial d'Idiomes, l'ajuda per part del consistori pobletà serà de 100 euros.

A més, els estudiants també poden aconseguir ajudes per al transport escolar, sempre que es tracti d'estudis que no es puguin cursar a la Pobla de Mafumet o a l'IES El Morell. En aquest cas, les subvencions van dels 100 als 600 euros. Els interessats a obtenir una beca d'estudis poden dirigir-se a l'Ajuntament pobletà, on es podrà tramitar l'ajuda fins al dia 15 de desembre.

Pel que fa al CEIP Mare de Déu del Lledó, aquest centre veu incrementada amb el nou curs la seva oferta de places, ja que havia quedat petit. Amb caràcter provisional, la Generalitat hi ha instal·lat uns barracons mentre s'espera que el projecte de construcció d'una nova escola municipal vegi la llum properament.

Congelació d'impostos i taxes

D'altra banda, la sessió plenària de l'Ajuntament de la Pobla de Mafumet va aprovar fa poc i per unanimitat la proposta de congelació dels impostos i taxes municipals pel 2010. D'aquesta manera, els preus d'aquests pagaments es mantindran segons els vigents enguany, i s'ajudarà així les famílies pobletanes a superar l'actual crisi amb un augment zero dels impostos i taxes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.