Societat

Un dia de Sant Joan envoltat de bruixes

La fira Fes-te Bruixa, de Llers, concentra les pràctiques d'endevinar el futur al Ramal, lloc d'on surten les activitats

El dia de Sant Joan, Llers es converteix en un poble embruixat i ple d'encanteris i misteris amb la celebració de la fira Fes-te Bruixa. Una de les novetats d'aquest any és la concentració a la plaça del Ramal de les pràctiques d'endevinar el futur. Així, es convertirà en “el racó de la bonaventura”, ja que els visitants hi trobaran tiradores de cartes, llegidores de mans i intèrprets de les runes. També serà el punt d'on sortiran els diferents camins de les activitats, a més d'oferir actuacions com ara Les Bruixes i Bruixots de Sant Joan les Fonts i l'espectacle itinerant El carro de la por, del sempre espectacular Mag Karlus. Núri Llinares i Anna Admetlla, portaveus de l'organització, destaquen també que les parades que ofereixen remeis naturals i casolans es concentraran a la placeta de les Herbes, i el recinte de Can Casagran reunirà les activitats per a la mainada, com tallers, el Cau de les Rondalles i el tauler gegant d'escacs, entre altres activitats. Un dels espectacles més esperats és el ball de les Bruixetes. També hi haurà conferències al castell i la representació de l'obra Les bruixes de Llers i el primer vampir català, el comte Estruch, d'Els Comediants de Llers. “La intenció és que els visitants es puguin moure pertot i es trobin les propostes, moments sorprenents amb músiques i personatges màgics i fantàstics”, indiquen els organitzadors. Els GraLlers i Festorum de 5 animaran els carrers al llarg de la jornada i la cloenda de la fira arribarà amb el ball de Bruixes, amb un renovat ritual participatiu (més informació a Firabruixallers.cat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.