Societat

Municipal

Badalona exigeix solucions a l'incivisme a l'entorn de la zona d'oci de Can Ribó

Els veïns reclamen que s'incrementi la neteja i la vigilància els caps de setmana

L'Ajuntament vol anar més enllà i planteja models d'oci alternatiu

Els resultats de les nits de botellón a l'entorn de la zona d'oci de Can Ribó són evidents els matins dels caps de setmana. Ampolles buides i tota mena de deixalles, cotxes amb els retrovisors trencats, mobiliari urbà destrossat i orins pertot arreu és el panorama amb què conviuen els veïns de la zona més propera a les discoteques que hi ha tocant el límit amb Montgat. Tot i que no es tracta d'una situació nova, l'arribada de l'estiu i l'increment de l'afluència de joves a la zona ha tornat a encendre els llums d'alarma i les queixes veïnals, que apunten a un empitjorament de la situació.

Representants de les associacions de veïns de la zona es van reunir dimarts amb integrants de la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i responsables municipals per tornar a verbalitzar el seu descontentament per la situació i exigir mesures urgents per posar remei als actes incívics que denuncien. A la trobada hi van assistir representants de les associacions de veïns dels barris de Canyadó, Casagemes, Manresà i el Centre, de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), i de carrers de l'entorn especialment afectats pels actes incívics i el consum d'alcohol al carrer. Els veïns asseguren que la situació es degrada cada cop més sense que les forces de seguretat facin res per posar-hi remei. Alguns critiquen obertament la “passivitat” dels agents que, diuen, “no fan res més que patrullar”. “No volem que Badalona es converteixi en el Salou del Barcelonès nord”, expliquen els veïns, que reclamen mesures urgents.

Des de l'Ajuntament, la regidora del districte 1, Laia Sabater, els va exposar el pla d'actuació que preveu l'increment en la freqüència de la neteja i també més presència policial. Sabater va anunciar que l'Ajuntament treballa en la recerca de “solucions més profundes per minimitzar les molèsties als veïns”. La idea és crear un pla d'oci alternatiu amb la implicació de les entitats juvenils de la ciutat i el Consell de la Joventut per generar debat a l'entorn del model d'oci del joves. Sabater també va avançar la posada en marxa d'agents cívics per conscienciar els joves sobre els efectes del consum d'alcohol i per vetllar per la convivència a la zona. “Només amb una resposta policial no solucionarem el problema, cal fer pedagogia.”

LA FRASE

Només amb una resposta policial no solucionarem el problema, cal fer pedagogia
Laia Sabater
Regidora del districte 1


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.