Societat

Activitats al cel i creacions audiovisuals en l'Sky Film Festival d'Empuriabrava

El certamen tanca tres dies d'actes sobre el vol amb projeccions a la platja Gran Reserva

‘Morir por la cima' s'endú el premi de no-ficció d'esports d'aire

La primera edició de l'Sky Film Festival d'Empuriabrava va tancar ahir tres dies d'activitats al cel o relacionades amb el vol i la projecció i realització de creacions audiovisuals. El certamen es va acabar ahir a la nit amb la projecció dels documentals del festival i amb la cerimònia de lliurament dels premis.

El passeig marítim va ser el lloc triat per al village. Hi havia espais gastronòmics i productes dels patrocinadors i col·laboradors del festival. Si dissabte hi havia intervingut el meteoròleg Tomàs Molina (TV3), ahir hi va haver una ponència de l'ornitòleg Jordi Sargatal i el paracaigudista Santi Corella, establert al municipi. Corella, que ha fet més de 18.000 salts, va explicar com veu el perill. “Fa 30 anys que salto en paracaigudes i, per mi, és més perillós conduir o anar en bicicleta de carretera.”

Sargatal va parlar d'ocells, que també tenen el camp d'acció en el cel. “Empuriabrava és un bon lloc per veure cigonyes i moltes espècies fan les migracions sobrevolant el nostre territori.” Sargatal va ser 14 anys director del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà.

Al Centre Emprèn (d'11 del matí a la 1 del migdia) i a la platja Gran Reserva d'Empuriabrava (de les 10 de la nit a mitjanit), hi va haver projeccions dels films participants en el festival.

A última hora d'ahir es van donar a conèixer els premis de l'Sky Film Festival: categoria de natura, premi Aiguamolls, premi Álvaro Bultó, de cinema esportiu i de vol, i el premi a la millor obra de ficció. El guardó per a no-ficció esports d'aire i cel, que du el nom d'Álvaro Bultó, va ser per a Morir por la cima, de Pablo Martín (2016), que narra l'experiència de Carlos Suárez. Bultó va morir d'accident practicant salt BASE (des d'un objecte fix) amb vestit d'ales als Alps suïssos el 2013.

LA DATA

24.06.16
va ser
el primer dia de l'Sky Film Festival d'Empuriabrava. La primera edició de la mostra es va acabar ahir a la nit.

El vertigen i l'homenatge a Álvaro Bultó

L'esport d'aventura –en aquest cas, aèria– va associat al risc i al vertigen. És el que van constatar ahir els espectadors del documental Next Stop, Greenland, que ha dirigit i produït Lara Izaguirre. Durant trenta minuts es repassa la història de set dels millors esportistes de l'Estat, incloent-hi Álvaro Bultó, Santi Corella i Armando del Rey, entre d'altres. Next Stop, Greenland és una aventura insòlita en què s'uneixen les dues disciplines: l'escalada (a la muntanya Ulamertorsuaq) i el salt BASE. Bultó, mort el 2013, va ser homenatjat dissabte. El seu germà Curro Bultó va recordar la passió amb què vivia el paracaigudisme. “Sembla contradictori, però el moment que ets a punt de saltar et fa sentir plenament viu malgrat el perill.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia