Societat

Societat

A Llavaneres, com a Rio

Més de 300 persones competiran en les Olimpíades Populars

Els jocs locals, que s'inauguren demà, inclouen una vintena de disciplines

Com cada quatre anys, Sant Andreu de Llavaneres es contagia de l'esperit olímpic. Després de mesos de treball, les Olimpíades Populars ja estan a punt i demà donaran el tret de sortida definitiu amb la tradicional cerimònia d'obertura. Seran deu dies intensos d'activitat en què es mesurarà el nivell competitiu dels llavanerencs i se sabrà no només qui és el millor en esports com ara el futbol sala, el bàsquet, la natació o l'atletisme, sinó també qui domina el joc del dòmino, de la petanca o de la botifarra. El regidor d'Esports, Emili Minguell, assenyala que la competició, a banda de “fer poble” i promoure l'activitat esportiva saludable, està oberta a tot tipus de participants.

A la cita no hi faltarà cap dels ingredients perquè siguin unes autèntics jocs olímpics. Així, la flama arribarà per mar a la platja de les Barques i després de l'encesa de la torxa, es traslladarà per relleus fins al centre de la vila, on s'ha instal·lat el peveter. Minguell explica que enguany, i en reconeixement als seus darrers èxits esportius, les encarregades d'encendre'l seran la ciclista de trial Alba Hidalgo i l'atleta Clàudia Luna. De forma paral·lela, al passeig de la Mare de Déu de Montserrat haurà començat la festa, amb exhibicions i demostracions a càrrec d'entitats esportives de la vila. Tampoc no hi faltarà una mascota, que enguany s'ha batejat amb el nom de Bigotis, un gat que va dibuixar Martí Planas, de dotze anys, i que va guanyar el concurs de dibuix que es va organitzar per a aquest esdeveniment i al qual es van presentar fins a 43 propostes.

Les Olimpíades Populars, que celebren la novena edició, les va posar en marxa el 1984 una de les entitats històriques i més actives del municipi, el Casal de Llavaneres. A partir de l'any 1988 és una comissió formada per clubs esportius locals, i amb el suport de l'Ajuntament, qui posa els mitjans necessaris per tirar endavant les proves. Amb més de 300 participants inscrits, el poble es divideix en set barris i en funció del lloc de residència els esportistes defensen el color de cada veral.

L'atletisme, que es farà al camp de futbol, serà l'encarregat d'obrir el calendari de la competició, que s'allargarà fins al diumenge 10 de juliol. La marxa nocturna, com acostuma a passar en les darreres edicions, el pàdel o el dòmino són algunes de les disciplines que més interès han suscitat. Però de propostes esportives n'hi ha de tot tipus i per a totes les edats: escacs, vòlei platja, tennis de taula, billar, lluita, bàsquet, handbol, pitch-and-putt, ciclisme de muntanya, natació, surf de rem o caiac, entre altres. Mentre no comencen els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, a Sant Andreu de Llavaneres fa dies que escalfen motors per aconseguir que els seus també siguin els millors que es recorden.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia