Societat

L'ambulatori de Vilanova, a les fosques

Un tall elèctric i un generador que no estava operatiu van impedir l'activitat

Una avaria de matinada en una subestació elèctrica va deixar sense llum 800 abonats de Vilanova del Camí i Òdena fins divendres al migdia.

A la zona, formada pels barris de la Pau i Bonavista, la principal afectació va ser al centre d'atenció primària de Vilanova del Camí. La subestació on es va produir l'avaria està situada precisament a davant d'aquest equipament sanitari.

La manca de fluid elèctric va impedir l'activitat habitual i l'activitat assistencial es va concentrar en les visites més urgents, però sense possibilitat de consultar historials o expedir receptes.

Per evitar que es deterioressin, es van traslladar les vacunes que s'emmagatzemaven a l'ambulatori vilanoví fins a les cambres frigorífiques del centre d'atenció primària Anoia, a Igualada.

Al migdia només quedaven divuit abonats sense servei i al voltant de les tres de la tarda la companyia Endesa va recuperar el servei al CAP.

L'activitat a l'ambulatori no es va poder mantenir ja que després d'una recent substitució del grup electrogen d'emergència encara faltaven algunes peces perquè es pogués fer servir.

A través d'un comunicat, l'Institut Català de la Salut va anunciar que aquest “problema tècnic” afegit a l'avaria elèctrica quedaria resolt “ben aviat”. L'ICS va assegurar que l'empresa pública de la Generalitat Infraestructures.cat va aprovar dimecres passat la partida corresponent per executar els treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia