Societat

El Golf de Pals celebra el seu cinquantenari

És el més antic de la Costa Brava i ahir va voler homenatjar els seus promotors

El camp de gol de Pals, el més antic de la Costa Brava, inaugurat el 1966, està celebrant aquest any el seu cinquantenari amb actes diversos, entre els quals hi ha hagut el Gran Premi de Catalunya i les jornades culinàries per celebrar l'any del golf i de l'enogastronomia. Ahir, en un acte que va presidir Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, es va voler retre homenatge als seus promotors en el decurs d'un dinar que ha reunit representants de les administracions, del sector del turisme, de les federacions esportives, accionistes i abonats del camp.

L'acte es va fer a la finca Arenals de Mar i el president de Golf de Pals, Baltasar Parera Coll, va voler reconèixer amb l'entrega de guardons la gent que va fer una aposta valenta fa cinquanta anys perquè el camp, un dels considerats més importants d'Europa per les seves prestacions, fos una realitat. El primer guardó ha estat per a Fred W. Hawtree, ja desaparegut, que va ser l'arquitecte del camp i el responsable de dissenyar-ne 80 i reconstruir-ne prop de 400 al llarg dels anys.

També es va recordar Santiago Fisas Mulleras, empresari i esportista que va ser el primer president del club i el màxim promotor del camp de golf. Els seus familiars van recollir el reconeixement de mans del president de la Generalitat.

També es va reconèixer el paper destacat de Joan Gassiot Calvet, jurista i advocat, que va redactar els primers estatuts de la societat propietària del green i que va ser també secretari del consell d'administració.

Jaume Darné Parals, que va gestionar la construcció dels divuit forats del camp de golf en un temps rècord, també va ser recordat. Darné, apoderat del matrimoni Parera-Coll, va ser un dels tres socis fundadors de la societat. També hi va haver reconeixement per a Josep Gual Moliner, exalcalde de Begur, com a responsable de l'edificació de la casa club; Joan Martí Farró, promotor; Fernando Labastida Nicolau, advocat, i, finalment, Pere Servià Costa, exalcalde de Pals, en nom seu i del suport que també va donar al camp el seu pare, Pere Servià Cantó. En nom de l'Ajuntament va recollir una menció la regidora de Pals Sílvia Monar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El servei de l'R-13 i l'R-14 entre Lleida i Tarragona es recupera progressivament després de l'atropellament

VIMBODÍ

Acord d’augment salarial i vaga desconvocada de la recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA
societat

Controlat l’incendi que va obligar a tallar l’AP-7 i el TAV

agullana
societat

La cursa ‘Apaguem el càncer’ reuneix 1.200 participants

girona
MOBILITAT

Pla de busos de Renfe per suplir el tall de les obres a l’aeroport del Prat

barcelona
crisi migratòria

Tensió a la frontera de Ceuta per un intent d’entrada massiu de migrants

barcelona
trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona