Societat

Modern i útil, però polèmic

L'ascensor que connecta el nucli històric amb el centre de la vila és sense cap mena de dubte l'obra que més ressò ha tingut dins i fora del poble en els últims mesos. L'obra, que no ha parat de rebre premis i reconeixements des que es va inaugurar, ha permès que les persones que viuen al barri vell puguin accedir al centre de la vila més fàcilment. Tenint en compte que el gruix de la població que viu al nucli antic és d'edat avançada, la utilitat de l'obra és evident. L'ascensor va tancar tres setmanes durant l'octubre per reforçar els aïllaments i evitar les humitats, però des de llavors ha funcionat de manera ininterrompuda. Va tenir un cost total de més de 114.000 euros, però la inversió ha valgut la pena: el poble ho agraeix i els premis serveixen “per situar Gironella al mapa”, tal com ha dit l'alcalde.


Era normal que davant una construcció d'aquesta magnitud es produïssin reaccions molt diverses entre la gent del poble. Malgrat que bona part dels gironellencs van aplaudir l'actuació, alguns van considerar que la modernitat i el disseny trencador de la infraestructura deixaven en un segon pla l'encant de la muralla del poble. Sense anar gaire lluny, un d'ells és el cap de l'oposició al consistori, Albert Xoy (ERC), que, tot i que creu que “la idea d'acostar la gent del barri vell al centre és molt bona” i justifica la inversió, entén que la ubicació de l'ascensor és discutible. Xoy considera que al seu moment el govern municipal hauria pogut valorar “altres alternatives, com per exemple construir-lo per dins de la torre del Rellotge, on hi ha espai buit que es podria aprofitar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia