Societat

Preparen un acte amb els tres inversors

El govern de la Generalitat vol escenificar el compromís dels inversors amb el projecte de complex d'oci i joc a Vila-seca i Salou en un acte formal que està previst que es faci aquest mes. Així ho va avançar ahir el director de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), Damià Calvet, a la comissió de seguiment del pla director urbanístic (PDU) del centre recreatiu turístic (CRT) que es va celebrar a Tarragona amb representants dels grups parlamentaris i de diversos agents socials i econòmics del territori.

En aquest acte, de moment sense data concreta ni lloc, la voluntat del govern és que hi siguin presents les tres companyies que aspiren a una llicència de casino al projecte conegut popularment com a BCN World: la xinesa Melco, la nord-americana Hard Rock i la catalana Grup Peralada. “Se'ls farà entrega de la garantia del govern que se'ls vendran els terrenys si guanyen el concurs públic, i ells a canvi faran entrega de la fiança”, va detallar Calvet. En concret, cadascun dels inversors haurà d'aportar 2,5 milions que estaran immobilitzats fins a la resolució del concurs, en què previsiblement una aliança de Hard Rock i Melco s'enfrontarà a Grup Peralada (associada amb els malaisis Genting) per tirar endavant el projecte.

D'altra banda, dilluns passat es va publicar oficialment el nou PDU per al desenvolupament del projecte, i es va iniciar el període d'exposició pública i al·legacions. Està previst que aquest termini es tanqui a mitjan setembre. L'anterior versió del pla, aprovada l'estiu passat, va rebre nou al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia