Societat

Municipal

Sant Adrià amplia el debat sobre les platges per a gossos

L'Ajuntament consultarà els veïns en un màxim de dos anys si volen tenir un tram del litoral d'ús mixt per a persones i animals

Els voluntaris animalistes demanen més sensibilitat al consistori pels animals abandonats

Sant Adrià de Besòs s'ha sumat al debat sobre la conveniència de tenir un tram de platja adaptat per a les persones que hi vulguin portar el gos. A petició d'un grup de voluntàries animalistes, el grup municipal d'ERC va portar al ple una moció per reclamar que es condicionés un tram de platja per poder anar-hi amb gossos. Després d'un llarg debat, el ple va aprovar consultar els veïns sobre aquesta possibilitat i fer-ho en el termini màxim de dos anys mentre no es dugui a terme la recuperació del front litoral, lligada a l'operació urbanística a la zona de les Tres Xemeneies i el seu entorn més pròxim fins a la desembocadura del riu Besòs. La moció va rebre el vistiplau dels regidors del PSC, ERC, Sant Adrià en Comú, C's, MES i ICV-EUiA. Només es van abstenir els dos representants del PP.

Rubèn Arenas, regidor d'ERC i impulsor de la moció, veu amb bons ulls que es consulti els veïns, tot i que el text original de la moció no preveia aquesta possibilitat. “No ens fan gens de por les consultes i creiem que en un tema com aquest cal buscar el màxim consens”, admet. Arenas, que remarca la necessitat d'informar prèviament els veïns sobre la consulta, subratlla que es tracta de crear una zona “delimitada i senyalitzada” on tots els usuaris tinguin clar quines són les normes.

Les voluntàries que fan tasques de rescat i tenen cura dels animals abandonats celebren que la moció hagi tirat endavant però remarquen que a Sant Adrià hi ha molta feina a fer en les qüestions relacionades amb els animals. Critiquen la “falta de sensibilitat” de l'Ajuntament, que fa uns mesos va clausurar l'espai que acollia gats abandonats a la masia de can Rigalt. Per això esperen que aquesta moció sigui un primer pas per millorar la situació.

Laura Ogué, una de les voluntàries, manté que és necessari un espai delimitat a la platja per poder portar-hi gossos i afirma que es mobilitzaran per poder aconseguir un resultat positiu en la consulta.

A hores d'ara, tot i la prohibició, es poden veure persones que van a la platja amb els gossos i algunes els porten a la zona de la desembocadura del Besòs, on els animals es banyen, tot i que es tracta d'un espai protegit per la seva biodiversitat i la presència de gossos pot espantar els ocells que hi fan niu.

LA XIFRA

7
grups municipals
amb representació al ple de Sant Adrià de Besòs van votar a favor de la consulta.

LA FRASE

No ens fan por les consultes i creiem que en un tema com aquest cal buscar el màxim consens
Rubèn Arenas
Regidor d'ERC a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs

Quatre platges aquest estiu al litoral barceloní

El litoral barceloní disposa de quatre platges aquest estiu per gaudir-ne amb els gossos de forma oficial amb l'empara administrativa. De fet, serien algunes més si hi incloem les platges d'Arenys de Mar (la Musclera, la Picòrdia, Cavaió i la platja de les Roques d'en Lluc) on està permès fins al 16 de setembre però amb restricció horària, per la qual cosa els gossos només poden estar a la platja entre les vuit del vespre i les set del matí.

Un capvespre arenyenc passejant el gos per la platja o a la nit a la llum de la lluna no és menyspreable, però les quatre platges on sí que es pot gaudir tot el dia amb l'animal de companyia al litoral barceloní són les següents, segons recopila la guia de les entitats animalistes: la cala Vallcarca, al terme municipal de Sitges, que és la cala pròxima a la fàbrica de ciment i s'ha fet molt popular però no disposa de serveis. La de les Banyeretes, a Sant Pol de Mar, d'uns 300 metres de sorra fina. La platja de Llevant de Barcelona, una de les que han causat més polèmica, també ha d'estar operativa en els pròxims dies després que l'accés dels gossos previst per a principis de juny s'ajornés durant un mes per qüestions administratives. L'accés de gossos a la platja de Llevant de la capital catalana ha comportat queixes i enfrontaments entre usuaris partidaris i contraris a l'accés dels animals a la platja habilitada. Malgrat tot, està previst que finalment sigui oficialitzat l'accés dels animals de companyia. I finalment, la platja de les Salines de Cubelles, també habilitada recentment. La platja del municipi del Garraf té uns 450 metres i està formada per sorra i grava i queda prop de la coneguda central tèrmica.

A les altres dues demarcacions del litoral català, la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre al sud, i la Costa Brava gironina al nord també disposen d'un nombre similar de platges per a gossos, fet que ha situat la costa catalana com un dels punt s del litoral de l'Estat espanyol amb més creixement en habilitació d'accessos per a gossos. Una mesura no sempre exempta de controvèrsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Mor ofegat un turista francès a Castelldefels

Castelldefels
turisme

Tiana entra a l’EuroVelo, les rutes de llarga distància en bicicleta per Europa

Tiana
SOCIETAT

Més de 300 participants neden en la 80a Travessia del Port de Blanes

BLANES
Urbanisme

Llum verd a l’enderroc de l’antiga fàbrica Mobba de Badalona

Badalona
successos

Cinc ferits, un de gravetat, en un xoc de tres vehicles a la C-55

Esparreguera
LLANÇÀ

La tortuga babaua amplia la zona de nidificació pel canvi climàtic

LLANÇÀ

Més corda per al Museu de la Joguina de Sant Feliu

Sant Feliu de Guíxols
Elvan Böke
Investigadora biomèdica del CRG premiada per la Fundació Banc Sabadell

“Barcelona és bona atraient talent, però no pas retenint-lo”

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ

El ple aprova la concessió de les Medalles del Montgrí 2024

TORROELLA DE MONTGRÍ