Societat

Rebel·lió consistorial a Sort

L'Ajuntament exposa en un comunicat els motius que el van portar a anul·lar la revetlla de Sant Joan

Ho atribueix a un punt de “rebel·lia consistorial” per “sacsejar actituds o consciències”

Dues setmanes després d'anul·lar tots els actes de la revetlla de Sant Joan el mateix matí de la seva celebració, l'Ajuntament de Sort ha explicat els motius que el van portar a prendre aquesta decisió. Ho ha fet mitjançant un comunicat al seu web, després de constatar el malestar i les crítiques que la dràstica mesura va generar entre bona part del veïnat. El consistori assegura que amb l'anul·lació de la revetlla es va voler marcar un punt d'inflexió i tenir “un punt de rebel·lia consistorial per sacsejar actituds o consciències”. Les queixes d'una part del teixit comercial de la capital del Pallars Sobirà van motivar la suspensió de totes les activitats relacionades amb la revetlla, inclosa la foguera.

En aquest sentit, l'Ajuntament lamenta que qualsevol acte que es porta a terme o al qual dóna suport és sovint “motiu de queixa i eina de pressió” per part d'alguns comerciants del municipi que consideren que els seus negocis es veuen afectats. L'equip de govern, format pels independents Fem Municipi i la CUP, pensa tot el contrari, i creu que aquests actes “serveixen per dinamitzar el centre comercial i neuràlgic del poble”.

“La reacció de la gent envers l'anul·lació era potser el comportament que busquem a vegades els ajuntaments'', diuen en l'escrit, que també critica que la ciutadania no es qüestioni amb la mateixa contundència altres temes que, segons el seu punt de vista, afecten molt més la vida de la gent que el fet de suspendre part d'una festa de Sant Joan. L'Ajuntament de Sort, a més, assegura que “el desconcert és inquietant”, ja que les queixes arriben tant si l'activitat s'organitza al centre del poble com si es fa en un emplaçament més allunyat. Tot i els retrets, el consistori no deixa de demanar perdó: “Entenem l'allau de queixes que la cancel·lació sobtada ha generat a la població i demanem disculpes a tothom, no va ser una decisió fàcil”, s'afirma en el comunicat, però s'hi afegeix: “Les queixes sense una proposta alternativa vénen coixes, són queixes a mitges, no hi veiem voluntat d'ajudar.”

El consistori ha aprofitat l'escrit per fer un avís als comerciants, als quals ha demanat unió: “Si cadascú mira únicament i exclusivament pel seu negoci sense pensar en els seus veïns i com els afecten les decisions que prenem, no avançarem”, lamenta.

Els comerciants de Sort, per la seva banda, no disposen de cap gremi o associació que els empari. Alguns dels establiments consultats per aquest diari s'han mostrat sorpresos pel comunicat emès per part de l'Ajuntament, del qual asseguren que “ha generat crispació” entre el sector i que no conté cap tipus d'autocrítica. Lamenten que la revetlla se suspengués per les queixes d'una minoria i creuen que els conflictes municipals “s'haurien de solucionar parlant i reunint-nos” i no emetent comunicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia